İlk yardım ekiplerine "psikolojik ilk yardım" eğitimi

İlk yardım ekiplerine "psikolojik ilk yardım" eğitimi

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir'de hizmet veren UMKE ve 112 Acil Servis personeline "psikolojik ilk yardım" eğitimi verildi.Kırşehir Halk Sağlığı Müdürlüğünden...

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir'de hizmet veren UMKE ve 112 Acil Servis personeline "psikolojik ilk yardım" eğitimi verildi.

Kırşehir Halk Sağlığı Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, ilk yardım ekiplerine akıl ve ruh sağlığı biriminde görev yapan psikolog Tuba Kabukçu ve sosyal hizmet uzmanı Ayşegül Rüzgar tarafından eğitim verildiği belirtildi.

Halk Sağlığı Müdürlüğü Konferans Salonunda verilen eğitimde, olaylara ilk müdahaleyi yapan UMKE ve 112 Acil Servis ekiplerinin önemli bir göreve sahip oldukları dile getirilen açıklamada, kriz olaylarında etkilenenler için fiziksel, sosyal ve duygusal sonuçları, birincil psikososyal destek müdahaleleri, sorumluluk alanlarında yardımlar, psikolojik ilk yardımın etik ilkeleri, müdahale kuralları hakkında bilgiler verildi.

Eğitimde, katılımcılara psikolojik ilk yardım sırasında sakin, ilgili ve dikkatli olunması gerektiği, eleştiri ve tartışmaya girmekten uzak durulması ile karşıdaki kişinin duygularını ifade etmesine izin verilmesi tavsiyelerinde bulunuldu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :