İlk kez yarıştıkları şampiyonada Türkiye birincisi oldular

İlk kez yarıştıkları şampiyonada Türkiye birincisi oldular

Kırşehirli sporcular Betül Demirbaş ve İpek Güneş, Salon Okçuluk Türkiye Şampiyonası'nda gençler kategorisinde altın madalya kazanıp kentin gururu oldu

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehirli sporcular Betül Demirbaş ve İpek Güneş, Salon Okçuluk Türkiye Şampiyonası’nda ilk kez yarıştıkları gençler kategorisinde Türkiye birincisi olmanın mutluluğunu yaşadı.

Kırşehir’de Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde okçuluğa başlayan 14 yaşındaki sporcular Demirbaş ve Güneş, gençler kategorisinde ilk kez yarıştıkları Salon Okçuluk Türkiye Şampiyonası’nda rakiplerini geride bırakıp birincilik kürsüsüne çıktı.

Beden eğitimi öğretmeninin yönlendirmesiyle okçuluk sporuna başlayan Betül Demirbaş, Samsun'da düzenlenen şampiyonada makaralı yay genç bayanlar kategorisinde eleme atışlarında Türkiye birincisi olarak altın madalya kazandı. Dikkat dağınıklığını yenmek için babasının teşviki ile 3 sene önce okçuluk sporuna başlayan İpek Güneş ise aynı şampiyonanın makaralı yay genç bayanlar kategorisi sıralama atışlarında Türkiye birincisi oldu.

Bu yılın ilk şampiyonasından derece ile dönen sporculardan lise öğrencisi Betül Demirbaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilk kez katıldığı müsabakalarda şampiyonluk elde etmekten dolayı mutlu olduğunu söyledi.

Milli takıma girip uluslararası yarışmalarda Türkiye’yi temsil etmek istediğini belirten Betül, "Antrenmanlara daha az geldim ama bilinçli atışlar yaptım. Aslında bu birinciliği beklemiyordum. Bana da sürpriz oldu diyebilirim. Ödülümü Kırşehir adına aldığım için çok mutluyum. Formamda Kırşehir yazması beni ayrıca gururlandırıyor." dedi.

Okçuluk sporu ile üç sene önce okul kulübündeki seçmeler sırasında tanışan İpek Güneş de dikkat dağınıklığına iyi geleceğini düşünerek bu spora başladığını, antrenörünün yeteneğini fark etmesi ve cesaretlendirmesi ile kendini geliştirdiğini dile getirdi.

İpek, şampiyonada sıralamayı birinci bitirdiğini ama milli takım baraj puanını 2 puanla geçemediğini kaydederek, "Onun için öncelikli hedefim milli takıma girmek. Bunu başarabilirim. Çünkü çok emek veriyorum. Yazımı kışımı antrenman yaparak geçiriyorum. Ailem, arkadaşlarım, hocam hepsi çok destek verip inanıyorlar. Başarıncaya kadar deneyeceğim. Bunun için daha verimli ve bilinçli çalışacağım. Milli takıma girdikten sonra Sara Lopez ile yarışmayı çok istiyorum." diye konuştu.

Başarılı sporcuların üç senedir antrenörlüğünü yapan Kırşehir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü okçuluk antrenörü Yahya Ulaş ise "Sporcularımız Samsun’daki şampiyonada yarışmaya hak kazanmak için Türkiye’de en başarılı 32 sporcu arasına girdi. Aslında yıldızlar kategorisinde yer almalarına rağmen bir üst kategoride yarışarak Türkiye şampiyonu oldular." değerlendirmesinde bulundu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :