İLHAM 5 Yaşında

İLHAM 5 Yaşında

Lisans ve yüksek lisans/doktora öğrencileri için 5 farklı branşta açılan seminerler için başvurular başladı.

 

Türkiye İmam Hatipliler Vakfı (TİMAV) bünyesinde 5 yıldır hizmet veren İlim ve Hikmet Araştırma Merkezi (İLHAM) 2015-2016 eğitim-öğretim sezonunu açıyor. Lisans ve yüksek lisans/doktora öğrencileri için 5 farklı branşta açılan seminerler için başvurular başladı.

Hikmet ve Medeniyet Okumaları, Türkiye Okumaları, İslami İlimler Okumaları, Din ve Eğitim Okumaları, Sanat ve Edebiyat Okumaları başlıkları altında düzenlenecek olan seminerlerde T.C. uyruklu öğrencilerin yanısıra yurtdışından gelen ve ülkemizde eğitim-öğretim gören uluslararası öğrenciler de eğitim alacak. Alanında uzman akademisyen ve eğitimcilerden oluşan geniş kadrosuyla İLHAM seminerleri Cumartesi ve Pazar günleri TİMAV Genel Merkezi’nde gerçekleştiriliyor.

İLHAM hakkında bilgi veren TİMAV Genel Başkan Vekili Prof. Dr. Muhiddin Okumuşlar, TİMAV’ın yine, yeniden ve birlikte okumak için ilim ve hikmet arayanları İlim ve Hikmet Araştırma Merkezi’nde bir araya getirme heyecanıyla yola çıktığını ifade etti. Genç ve taze dimağlarda heyecanı, aşkı, ilme ve irfana karşı oluşan istek ve arzuyu doğru değerlendirerek, milli ve manevi değerlerimize hâkim ve saygılı, gücünü ilminden ve dininden alan nesiller yetiştirmeyi hedeflediklerini söyleyen Okumuşlar: “Ahlakla bütünleşmiş bir ilim ve irfan geleneğini önemsiyoruz. İnsana yatırım yapmak, geleceği üretmek ve yönetmek demektir. Kendi geleceğimizi inşa ederken donanımlı ve şahsiyetli fertler yetiştirmeyi bir görev addediyoruz”  dedi.

Bundan 5 yıl önce 70 öğrenci ile başlayan İLHAM seminer programlarının, geçtiğimiz yıl itibariyle 250 öğrenciye hizmet vermeye başladığını söyleyen Okumuşlar, İLHAM’ın güçlü eğitimci kadrosu ile yarınımızı inşa edecek gençlerimizi kadim medeniyet değerlerimizi içselleştirmiş, dünü ve bugünü sahip olduğumuz köklü medeniyet perspektimizden yorumlayabilen, yarını inşa ve imar görevini omuzlarındaki tarihi bir görev olarak benimsemiş olarak yetiştirmek için var gücüyle çalıştığını ifade etti.

16 hafta boyunca devam edecek olan İLHAM seminerlerine düzenli olarak katılan öğrencilerin yıl sonunda sertifika almaya hak kazanacaklarını ifade eden Okumuşlar, İLHAM koordinatörleri Doç. Dr. Ertan Özensel ve Prof. Dr. Köksal Alver’in organizesi ve samimi gayretleriyle, 40’ın üzerinde hocadan oluşan güçlü bir akademik kadro ile çalıştıklarını da sözlerine ekledi.

Okumuşlar, bu kutlu yürüyüşün devamı için çalışmaya devam edeceklerini, kendilerini bu konuda motive eden en büyük unsurun ise mensubiyeti ile kıvanç duyduğumuz medeniyet geçmişimiz olduğunu vurguladı.

İLHAM seminerlerimiz için başvuruların 15 Ekim 2015 tarihine kadar www.ilham.gen.tr adresi üzerinden yapılabileceğini söyleyen Okumuşlar; Hikmet ve Medeniyet, İslami İlimler ve Sanat ve Edebiyat Okumalarına grubun türüne göre tüm bölümlerden lisans ve yüksek lisans/doktora öğrencilerinin, Türkiye Okumalarına ise yurtdışından gelip Konya’da eğitim-öğretim gören misafir öğrencilerden lisans ve yüksek lisans/doktora öğrencilerinin başvurabileceğini söyledi.

“Geçtiğimiz yıl yaşadığımız tecrübeye istinaden, kontenjanımızın sınırlı olması dolayısıyla öğrenci kabullerini mülakat yoluyla kabul edebiliyoruz” diyen Okumuşlar, mülakatların 17 Ekim Cumartesi günü TİMAV Genel Merkez binasında gerçekleştirileceğini vurguladı.

“Bize ulaşan yüzlerce başvuru içinden mülakat ile seçerek aldığımız öğrencilerimiz; hafta içi örgün öğretimde aldıkları eğitime ek olarak, haftasonları da İLHAM seminerlerinde ekonomiden sanata, siyasetten uluslararası ilişkilere, sosyolojiden tarihe kadar geniş bir alanda bilimsel eğitim alıyor ve müfredat dışı konularda kendilerini yetiştirme imkânı buluyorlar” diyen Okumuşlar, İLHAM’ın amacını özetlediği cümlelerle sözlerine son verdi: “Biz, öğrencilerimize gelişim süreci içerisinde farklı bakış açıları kazandırmak istiyoruz. Kazanacakları bakış açısının da ilim ve hikmet penceresi ile birlikte millet ve ümmet için önemli bir medeniyet tasavvuruna, bu tasavvura sahip insanlara özgü bir duruşa, evrensel değerler perspektifinde bir hayatı yaşamalarına hizmet etmesini önemsiyoruz.”