Ilgın'dan Doğu Guta ve Afrin'e yardım

Ilgın'dan Doğu Guta ve Afrin'e yardım

KONYA (AA) - Ilgın’da hayırseverler tarafından bağışlanan 2 tır yardım malzemesi, İHH İnsani Yardım Derneği aracılığıyla Suriye'deki Doğu Guta...

KONYA (AA) - Ilgın’da hayırseverler tarafından bağışlanan 2 tır yardım malzemesi, İHH İnsani Yardım Derneği aracılığıyla Suriye'deki Doğu Guta ve Afrin bölgesinde yaşayanlara ulaştırılmak üzere gönderildi.

Konya İHH İnsani Yardım Derneği Ilgın Temsilcisi Abdullah Yağcı, derneğe ait yardım toplama merkezi önünde düzenlenen uğurlama töreninde yaptığı konuşmada, Doğu Guta'da çok büyük bir insanlık dramının yaşandığını hatırlattı.

"Kaplıca Diyarı Ilgın’dan Doğu Guta ve Afrin'e Yardım Eli" sloganıyla yardım kampanyası düzenlediklerini söyleyen Yağcı, "Türkiye halkı Suriye halkının yanındadır. Zalim Esed rejimi tarafından, masum Suriye halkına karşı başlatılan kıyım hala devam etmekte." ifadelerini kullandı.

İşkencelere ve saldırılara maruz kalan Suriye halkının binlerce kayıp verdiğine dikkat çeken Yağcı, şöyle konuştu:

"Ilgınlı hayırseverlerimiz her zaman olduğu gibi bugün de mazlum, mağdur kardeşlerimizin yanında olmaya devam ediyor. 15 gün önce başlattığımız yardım kampanyası ile toplanan 2 tırlık insani yardım malzemesi inşallah Doğu Guta ve Afrin’de bulunan kardeşlerimize ulaştırılacak. Hazırladığımız yardım tırlarında 40 ton un, kuru gıda, dağıtıma hazır gıda kolileri, battaniye, kıyafet, bebek maması, bebek bezi ve temizlik malzemeleri bulunmaktadır. Suriye savaşı başladığından bu yana mazlum kardeşlerinin yanında olan Ilgın halkına, tüm dünya mazlumları adına teşekkür ediyorum. Allah razı olsun hayırsever halkımızdan. Allah yapılan yardımları makbul ve kabul eylesin."

Konuşmanın ardından yardım tırları, dualarla Suriye'ye uğurlandı.

Törene, Ilgın Kaymakamı Yücel Gemici, Belediye Başkanı Mehmet Karahan ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :