Ilgın’da sağlık çalışanlarıyla toplantı

Ilgın’da sağlık çalışanlarıyla toplantı

Konya İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç, hizmet başkan ve yardımcıları ile birlikte Ilgın’da bulunan sağlık tesislerinde görevli tüm çalışanlarla ayrı ayrı düzenlenen toplantılarda bir araya gelerek Ilgın sağlığını masaya yatırdı.

Prof. Dr. Koç, Ilgın Devlet Hastanesi’nin sunduğu sağlık hizmeti ile C grubundan B grubuna yükseldiğini söyledi.

Ilgın ilçe değerlendirme programına 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonlarında hizmet sunan personellerle toplantı düzenleyerek başlayan Prof. Dr. Koç ve beraberindeki heyet bu toplantının ardından da Ilgın Devlet Hastanesi’nde çalışan temizlik ve güvenlik görevlileri ile bir araya geldiler. Günün 3. Toplantısını veri hazırlama ve kontrol işletmenleri ile yaparak onların istek ve şikâyetlerini dinleyen Prof. Dr. Koç ve hizmet başkanları sonrasında da hastanede görev yapan doktorlar ile toplantı gerçekleştirdiler. Günün 5. Toplantısını Ilgın Devlet Hastanesi’nde sağlık hizmeti sunan hemşire, ebe, sağlık memuru, laboratuvar ve röntgen teknisyenlerine ayıran Prof. Dr. Koç ve beraberindekiler bu toplantının ardından da aile hekimleri ile bir araya gelerek programı tamamladılar. İl Sağlık Müdürü ve tüm hizmet başkanları ile karşılıklı konuşma ve dertlerini anlatma fırsatı bulan sağlık çalışanları da toplantılardan duydukları memnuniyetlerini dile getirerek teşekkür ettiler.

KOÇ: ILGIN SAĞLIKTA İYİ NOKTADA

Ilgın İlçesi’nde sunulan sağlık hizmetlerini yerinde görmek, ihtiyaçları ve sorunları tespit etmek amacıyla birim birim değerlendirme toplantıları yaptıklarını vurgulayan Prof. Dr. Koç, “Ilgın ilçemiz sağlıkta çok iyi noktada.  İnşallah eski hastane binasının bulunduğu arsa üzerinde planlamasını yaptığımız Sağlıklı Yaşam Merkezi, 3 Nolu ASM ve 112 ASHİ yer alacağı projemiz ile farklı bir arsa üzerinde başlanacak olan Ilgın 2 Nolu Aile Sağlığı Merkezi projesinin de hayata geçirilmesi ile Ilgın’ı sağlıkta daha da güzel bir seviyeye taşıyacağız” dedi.  Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan değerlendirmeler neticesinde Ilgın Devlet Hastanesi’nin C grubu hastane sınıfından B grubu hastane sınıfına yükseldiğinin de müjdesini veren Prof. Dr. Koç, Konya’ya olan sevk oranlarının en aza indirilebilmesi için de çalışma yaptıklarını söyledi.

Hastane de gerçekleştirilen değerlendirme toplantılarının ardından Ilgın 1 ve 2 Nolu 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonlarını da ziyaret eden Prof. Dr. Koç ve hizmet başkanları buralarda görev yapan sağlık çalışanları ile sohbet ederek Ilgın programını tamamladılar.