Ilgaz Dağı'na 7 kilometrelik yeni kayak tesisi

Ilgaz Dağı'na 7 kilometrelik yeni kayak tesisi

Kastamonu'da yapımına 2012 yılında başlanan 7 kilometrelik piste sahip yeni tesisin, 2016-2017 kış sezonunda kayakseverlerin hizmetine sunulması planlanıyor- Kastamonu Valisi Günaydın: "Bayramdan sonra bir aksilik çıkmazsa güvenlik perdelerinin de ihalesi

KASTAMONU (AA) - Ilgaz Dağı Mili Parkı'nın Kastamonu sınırları içerisindeki bölümüne kurulan 14 milyon lira değerindeki 7 kilometrelik piste sahip ikinci kayak tesisinde telesiyej mekanik test sürüşü gerçekleştirildi.

Kastamonu Valisi Şehmus Günaydın, gazetecilere yaptığı açıklamada, kentin Türkiye'de aranılan ve arzu edilen kayak tesisine kavuşacağını söyledi. 

Vatandaşların çağdaş ve güzel bir tesiste kesintisiz kayak keyfi yapabileceğini belirten Günaydın, "Bayramdan sonra bir aksilik çıkmazsa güvenlik perdelerinin de ihalesine çıkacağız. İnşallah, bu kayak sezonuna bu güzel tesisi yetiştireceğiz" diye konuştu. 

Günaydın, tesisin işletilmesi konusunda son derece titiz davrandıklarını vurgulayarak, "Çok keyifli piste ve modern bir işletmeye sahibiz. Umarım Kastamonu, bölge ve ülke ekonomisine önemli hizmetler verir. 14 milyon liraya mal olan tesisin yapımında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" ifadesini kullandı. 

Daha sonra telesiyeje binerek mekanik test sürüşüne katılan Vali Şehmus Günaydın, AK Parti Kastamonu Milletvekili Mustafa Gökhan Gülşen, Belediye Başkanı Tahsin Babaş ve yetkililerle teknik incelemede bulundu. 

AA

Kaynak:Haber Kaynağı