İlçelerde “Kutlu Doğum” Coşkusu Yaşandı

İlçelerde “Kutlu Doğum” Coşkusu Yaşandı

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Çumra, Altınekin, Derbent, Sarayönü ve Derebucak ilçelerinde Kutlu Doğum etkinlikleri düzenlendi. Yoğun ilgi gören programlarda Peygamber Efendimiz, Kur’an-ı Kerim tilavetleri, sohbetler ve ilahilerle anıldı

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin ilçelerde gerçekleştirdiği Kutlu Doğum etkinlikleri Sarayönü ve Derebucak’ta yapılan programlarla sona erdi. Sarayönü Belediye Düğün Salonu ile Derebucak Merkez Camii Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen programlarda Dünya Birincisi Hafız Adem Karabey ile Hacı Bayram Veli İmam Hatibi Yunus Koçan Kur’an-ı Kerim tilaveti yaparken Yasir Ünlü Peygamber Efendimizin örnek hayatını anlattı. Programlarda sahne alan Irak Kerkük İlahi Grubu, seslendirdiği birbirinden güzel ilahilerle duygu dolu anlar yaşattı. Derebucak’taki programa Derebucak Belediye Başkanı Ahmet Kısa, İlçe Müftüsü Abdullah Özmen, İlçe Emniyet Amiri Metin Özden, Sarayönü’ndeki programa Sarayönü Belediye Başkan Vekili Mevlüt Göksu, İlçe Müftüsü Hüseyin Ergen ile Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Dr. Mücahit Sami Küçüktığlı, Zabıta Dairesi Başkanı Hasan Boydak ile çok sayıda davetli katıldı.

KUTLU DOĞUM ANISINA KİTAP BASTIRILDI

Öte yandan, Konya Büyükşehir Belediyesi, Hazreti Peygamber’in kutlu doğumu anısına “Peygamber Efendimiz Sallallahu Aleyhi ve Sellem” isimli kitap ile 40 hadisten oluşan gül şeklinde kitapçık bastırarak Kutlu Doğum etkinliklerinde ve çeşitli programlarda vatandaşlara hediye ediyor. 100 bin adet bastırılan Mahir İz’in sadeleştirdiği “Peygamber Efendimiz Sallallahu Aleyhi ve Sellem” kitabında Peygamber Efendimiz’in, kutlu doğumundan başlayarak peygamberliği, mucizeleri, hicreti ve mübarek gazaları anlatılıyor.