İlçe müftülüğünden şehit ailelerine yemek

İlçe müftülüğünden şehit ailelerine yemek

Seydişehir İlçe Müftülüğü Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında ilçedeki şehit ve gazi ailelerini bir araya getirdi.

İlçe Müftülüğünün ev sahipliğinde düzenlenen programa İlçe Kaymakamı Aydın Erdoğan, Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Emniyet Müdür Vekili Kasım Özdemir, Seydişehir Şehit ve Gaziler Derneği Başkanı Yakup Söğüt ile şehit ve gazi aileleri katıldı.

Alaylar Camii İmamı Hüsamettin Günay’ın Kuran tilaveti ile başlayan gece protokol konuşmaları ile devam etti.

Program katılan protokol üyelerine , şehit ve gazi ailelerine teşekkür eden İlçe Müftüsü Kemal Demirel, her yıl kutlu doğum haftası etkinlikleri kapsamında şehit ve gazi aleleri ile birlikte birlik ve kaynaşma yemeğinde biraraya geldiklerini kaydetti.

Peygamberlik makamında sonra en güzel makama sahip olan şehit yiğitlerin anne ve babalarına hitaben konuşan Belediye Başkanı Mehmet Tutal;”sizler peygamberlik makamında sonra gelen en güzel makama sahip olan yiğitlerimizin anne , baba ve kardeşlerisiniz. Bundan dolayı sizler takdir edilmeye övülmeye layıksınız. Allah yolunda öldürülenlere ölüler demeyin.Onlar diridirler, ancak sizler bilemezsiniz buyurur. Gerçekten Allah yolunda canlarını feda eden yiğitlere rabbim Peygamberlerden sonra gelen makamı lütfetmiş. Bu güzel bir şey. Ama aileler için, geride kalanlar için aynı zamanda zor olan bir duygu” dedi.

Hayatın gerçekleri olduğunu kaydeden Başkan Tutal,”bu coğrafya zorlu bir coğrafya Anadolu’ya geldiğimiz günden itibaren şehitler vermeye başladık, vermeye de devam ediyoruz. Bir toprağın vatan olabilmesi için mutlaka onun uğrunda şehitler verilmesi gerekiyor. Sizleri de bizleri de ahirette şehitlerimizle birlikte Cennet’te cem eylesin.Rabbim sizlere sabrı cemil versin. Allah yolunda canlarını feda eden şehitlerimize rahmet etsin” şeklinde konuştu.

Kutlu doğum haftası kapsamında, bu yılın konusunun güven toplumu ve Hz. Muhammed olduğunu kaydeden İlçe Kaymakamı Aydın Erdoğan ;” biz bu Anadolu coğrafyasına yerleştiğimizden beri sürekli bedeller ödedik. Geçmişte ödedik, şimdi ödedik, gelecekte de bu toprakları savunmak için bedeller ödeyeceğiz. Şimdi biz Aziz şehitlerimizin yüzü suyu hürmetine bu coğrafyada, bayrağımızın altında özgürce nefes alıyor isek, bir araya geliyor isek bu aziz şehitlerimizin sayesinde. Allah onlardan ebediyen razı olsun, mekanları Cennet olsun” dedi.