İLBANK'tan yerel yönetimlere destek

İLBANK'tan yerel yönetimlere destek

İller Bankası, Suriyeli sığınmacıların yoğun olarak yaşadığı yerleşim yerlerinde altyapı sorunlarının çözülmesine yönelik projeler için Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı ile kredi anlaşması imzaladı

ANKARA (AA) - İller Bankası (İLBANK), Suriyeli sığınmacıların yoğun olarak yaşadığı yerleşim yerlerinde altyapı sorunlarının çözülmesi amacıyla Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı (JICA) ile kredi anlaşması imzaladı.

İLBANK'tan yapılan yazılı açıklamaya göre, İLBANK, Suriye'deki iç savaş nedeniyle Türkiye'de misafir edilen göçmenlerin bulunduğu kentlerdeki su, atıksu ve katı atık sektörlerindeki proje taleplerinin karşılanması için kredi anlaşması imzaladı.

"Yerel Yönetimler Altyapı Geliştirme Projesi"nin finansmanının sağlanması kapsamında Başbakanlık Hazine Müsteşarlığının garantörlüğünde Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı (JICA) ile kredi anlaşması imzalayan İLBANK, 45 milyar Japon Yeni tutarında kredi temin etti.

Proje kapsamında kredi talebi bulunan Malatya Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) ve Adıyaman Belediyesi ile İller Bankası arasında alt kredi anlaşmaları imzalandı.

Alt kredi anlaşmalarıyla Malatya Su ve Kanalizasyon İdaresine 1 milyar 150 milyon Japon Yeni (38,7 milyon Türk lirası) ek kredi ve Adıyaman Belediyesine 2 milyar 250 milyon Japon Yeni (85,5 milyon Türk Lirası) kredi olmak üzere toplam 3 milyar 400 milyon Japon Yeni (124,2 milyon Türk lirası) tahsis edildi.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :