İlahiyatçı tecavüz değil taciz demiş!  VİDEO

İlahiyatçı tecavüz değil taciz demiş! VİDEO

Selçuk İlahiyat Profesörü Orhan Çeker, sözlerinin çarpıtıldığını ve tecavüz kelimesini ağzına almadığını kaydetti.

Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Orhan Çeker bugünkü Habertürk gazetesinde yer alan, “dekolte giyene tecavüz ederler” şeklinde bir ifade kullanmadığını, açıklamasında ‘taciz’ kelimesini kullandığını kaydetti.

"TACİZİ TEŞVİK EDEN YAYINLAR DA YASAKLANSIN"

Konya’da gazetecilere açıklama yapan Çeker, gazetenin sözlerini çarpıttığını ileri sürdü. Çeker şunları kaydetti: "Ben burada "Eğer kadın tacize uğramışsa, kadın dekolte giydiği ve tahrik ettiği için başına geldiyse, suçlu sadece erkek değil, suça kadın da ortaktır " dedim. Fakat kadın vakur şekilde hareket etmiş, dekolte giyinmemiş buna rağmen bir erkek tarafından taciz edildiyse, burada yüzde 100 suçlu erkektir. Hadım etme cezasının İslam’la ilgisi yoktur. Ne Kuran'da ne Efendimiz (sav) sünnetinde böyle bir ceza yok. Bu cezayı söz konusu yapmadan önce bu noktaya nasıl geldik onun üzerinde duralım ve o sebepleri kaldırmaya çalışalım. Bu noktada da çok yaygın şekilde, hatta milli politika halinde ahlak eğitime ağırlık verelim. Bu arada özellikle sarkıntılığa özendiren, tacizi teşvik eden görsel yayın varsa onları da yasaklayalım.”

Gazetede yer alan haberin çarpıtma olduğunun altını çizen Çeker, "Bunda da haklıyım, Doğru söylüyorum. Doğru söylenen söze de bir şey denilmemesi lazım" diye konuştu.