İl Sağlık Müdürlüğünden "sepsis" seferberliği

İl Sağlık Müdürlüğünden "sepsis" seferberliği

KAYSERİ (AA) - İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Başkanlığı, Dünya Sepsis Günü dolayısıyla sağlık çalışanlarına yönelik 2 farklı...

KAYSERİ (AA) - İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Başkanlığı, Dünya Sepsis Günü dolayısıyla sağlık çalışanlarına yönelik 2 farklı eğitim programı düzenledi.

İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, "Sepsisi Tanı Hayatı Kurtar" sloganı ile Kayseri Şehir Hastanesi'nde yapılan eğitimlere, kentte hizmet veren kamu ve özel hastane çalışanları yoğun ilgi gösterdi.

Eğitimlere, Sağlık Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Ahmet Ceylan, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Dr. Ahmet Özyalçın, Şehir Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. İlhami Çelik, sağlık idarecileri ve sağlık çalışanları da katıldı.

Sepsisin tanısının çok zor olduğuna değinen Başhekim Prof. Dr. İlhami Çelik, "Şu an matematik modellemeye geçildi. Çünkü enfeksiyon hastalıklarında matematik bir temel var ve onu çözmek gerçekten çok zor. İstatistiksel yöntemlerden faydalanarak sepsis tanısı konulmaya çalışılıyor ama sepsis tanısı koymak hala çok zor." ifadelerini kullandı.

Kayseri Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. İsmail Altıntop ise sepsisin hastalarda çoklu organ yetmezliğine sebep olabildiğini belirtti.

İki gün süren eğitim programı, Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Selma Alabay'ın gerçekleştirdiği sunumun ardından sona erdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :