İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı

AKSARAY (AA) - Aksaray'da 2018 yılı 1. olağan İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı Vali Aykut Pekmez başkanlığında gerçekleştirildi.Ticaret...

AKSARAY (AA) - Aksaray'da 2018 yılı 1. olağan İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı Vali Aykut Pekmez başkanlığında gerçekleştirildi.

Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Toplantı Salonunda yapılan toplantının açılışında konuşan Vali Pekmez, 2017 yılında istihdam ve iş edindirme kursları noktasında geçmiş yıllara göre gayet başarılı bir yıl geçirdiklerini, 2018 yılında da 2017 yılının üzerine koyarak hep beraber çalışmaya devam edeceklerini söyledi.

Çalışma ve Aksaray İş Kurumu Mahmut Akkuş tarafından 2017 yılı işgücü Eğitim Planına istinaden yapılan faaliyetler ve İl İstihdam Denetim Kurulunun program dahilinde yapmış olduğu denetimler hakkında kurul üyelerine bilgi verdi.

Akkuş, Aksaray’da belirlenen 6 bin kişinin işe yerleşme hedefinin aşılarak toplamda 13 bin 553 kişiye ulaştığını aktardı.

Çocuk işçiliği konusunda Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdür Yardımcısı Kemal Baysal, Genç İstihdamı konusunda Aksaray Üniversitesi öğretim görevlisi Yardımcı Doçent Doktor Volkan Işık, Ahiler Kalkınma Ajansı, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı, KOSGEB Hizmet Merkezi Müdürlüğü ve OSB Müdürlüğü, sunum yaparak kurul üyelerini bilgilendirdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı