İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplandı

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplandı

KAYSERİ (AA) - İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu nisan ayı toplantısı Vali Süleyman Kamçı başkanlığında yapıldı.Valilikten yapılan yazılı açıklamaya...

KAYSERİ (AA) - İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu nisan ayı toplantısı Vali Süleyman Kamçı başkanlığında yapıldı.

Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, Vali Yardımcısı Baha Başçelik, kurul üyesi kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerin katıldığı toplantıda, ilk olarak ocak ve şubat 2018 aylarında yapılan toplantılarda alınan kararlar değerlendirildi.

Vali Kamçı, yapılan değerlendirmenin ardından, İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu'nun aldığı kararlar doğrultusunda, 2018 yılı ocak-mart döneminde İŞKUR Müdürlüğüne 20 bin 150 kişinin işe girmek amacı ile ilk kez başvuruda bulunduğunu, İŞKUR Müdürlüğüne kayıtlı toplam işsiz sayısının 45 bin 200, kayıtlı işgücü sayısının ise 87 bin 149 olarak gerçekleştiğini bildirdi.

İŞKUR'un çalışmaları hakkında Vali Kamçı şunları kaydetti:

"2018 ocak-mart döneminde 10'u kamu, 8 bin 385'i ise özel sektörden olmak üzere toplam 8 bin 395 kişilik açık iş ilanı alınmıştır. Alınan açık işlere karşılık aynı dönemde işverenlere yapılan toplam takdim sayısı ise 10 bin 985 olarak gerçekleşmiştir. 2018 ocak-mart döneminde 2 bin 051 kişi işe yerleştirilmiştir. 2017 yılı ocak-aralık döneminde işini kaybeden ve işsizlik sigortasından faydalanmak amacıyla 24 bin 919 kişi başvuruda bulundu. Bunlardan 15 bin 263 kişiye işsizlik ödeneği bağlandı. 2018 yılı ocak-mart döneminde ise işini kaybeden ve işsizlik sigortasından faydalanmak amacıyla 6 bin 819 kişi başvuruda bulundu, bunlardan 3 bin 336 kişiye işsizlik ödeneği bağlandı."

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısı, gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından kurul üyelerinin görüş ve önerilerinin alınması ile sona erdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :