İl Genel Meclisi üyeleri iftarda buluştu

İl Genel Meclisi üyeleri iftarda buluştu

19. ve 20. Dönem Konya İl Genel Meclisi Üyeleri, Konya İl Özel İdaresinde bir dönem görev yapmış kurum amirleri ve çalışanları, eski Konya İl Genel Meclisi Başkanı Ali Selvi’nin verdiği iftar yemeğinde bir araya geldi.

19. ve 20. Dönem Konya İl Genel Meclisi Üyeleri, Konya İl Özel İdaresinde bir dönem görev yapmış kurum amirleri ve çalışanları, eski Konya İl Genel Meclisi Başkanı Ali Selvi’nin verdiği iftar yemeğinde bir araya geldi. Yoğun katılımın olduğu yemek sonrasında konuşma yapan Ali Selvi, İl Genel Meclisi ve İl Özel İdaresi olarak yapılan hizmetlere değindi. Selvi konuşmasında şunları kaydetti. “Sizlerle birlikte hayırla anılan hizmetlere imza attık. Bundan da son derece mutluluk duyuyorum. İl Özel İdaresi ve İl Genel Meclisi yerel yönetim reformunun öncüleriydi. Türkiye’ye örnek çalışmalar yaptık. Tüm bu hizmetlerde sizlerin emeği var. İl Özel İdaresi ve İl Genel Meclisi, yerel yönetim reformu sürecinin bir gereği olarak artık günümüzde belediyeler ile bütünleşti. Çalışmalar, hizmetler belediyelerimiz öncülüğünde kaldığı yerden devam ediyor. Yeni süreçte, yeni hedefler, yeni programlar, yeni yatırım alanları şehrimizin ihtiyaçları doğrultusunda, 31 merkez İlçemizdeki tüm yeni mahallelerimizde hizmetler devam ediyor. Bu bir süreçtir, geçmişte hayırla anılan hizmetlere katkısı olan tüm arkadaşlara yürekten teşekkür ediyorum” dedi. Selvi, bu tür programları farklı etkinlikler düzenleyerek sürdürme arzusunda olduklarını dile getirerek, katılımlarından dolayı İl Genel Meclisi Üyeleri ve İl Özel İdaresi çalışanlarına teşekkür etti.

BÜYÜK ESERLERİN YAPILMASINA İMZA ATTINIZ

Daha sonra söz olan Konya İl Özel İdaresi eski Genel Sekreter Yardımcısı ve şimdiki Konya İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdüssettar Yarar ise konuşmasında; Selvi’ye teşekkür ederek, bir dönem birlikte çalıştığı mesai arkadaşlarıyla tekrar yeniden bir arada olmaktan mutluluk duyduğunu dile getirdi. Konuşmasının büyük bir bölümünü Ramazan ayının feyzi ile memleket ve İslam alemine hayırlı hizmetlerde bulunan ecdada ayıran Yarar, şunları söyledi: “Ramazanı Şerifin son günlerine hamd olsun rabbimiz bizi ulaştırdı. İnşallah ramazan bizlerden memnun olarak ayrılır. Rabbimizin katında bizlerden şefaatçi olur. Bizlerden şikayetçi olmaz. İnşallah bu seneki geçirdiğimiz ramazan ile rabbimizin huzuruna vardığımızda yüzü mahcup olanlardan olmayız. Rabbimiz bizleri, öbür alemde tutmuş olduğumuz bu ramazanların ecri ile misli ile mukabele ederek, cennette en güzel yerlerde misafir edeceği kullarından oluruz. Değerli kardeşlerim; Peygamber efendimiz bir hadisinde ‘İmanın en küçük parçası yol kenarında bulunan bir taşı alıp kenara koymaktır.’ der. İnanın sizler bu iman göstergesinin çok büyüklerine imza atan insanlarsınız. Yaşadığınız beldelerde köylerde ve yeni ifadeyle mahallelerde ilçelerde, değil bir taş, büyük büyük eserlerin yapılmasına imza attınız, hizmet ettiniz koşturdunuz. Cenab-ı hak katında yapılan hiçbir şey unutulmaz. Namazda sağımıza selam verdiğimizde sağ tarafımızdaki meleğe selam veriyoruz. Sol tarafımıza selam verdiğimiz solumuzdaki meleğe selam veriyoruz.

Bu selamlarımızla biz diyoruz ki adeta bak ey Allah’ın mübarek varlıkları biz güzel bir ibadet yaptık. Siz bu işe tanık olun der gibi onlara selam veriyoruz. Bu melekler sizin yaptığınız pek çok işi kayıt altına almıştır. Yine Kur’an’ın ifadesiyle o gün herkesin kitabı verildiğinde, oku kitabını bak kitabına dünya kitabına denildiğinde yapılan hizmetleri bir bir orada göreceğiz. Cenab-ı hak onlardaki samimiyetinizden bizlere inşallah mukabelede bulunacak.

‘SELAM OLSUN BU MİLLETİN BAŞINI DİK TUTANLARA’

Değerli kardeşlerim; rabbimiz bu mübarek günler hürmetine, bu memlekette boynu bükük gözü yaşlı iken, şu ramazan ayında sofrasına bir lokma ekmeği götüren ve götürülen o insanların duyguları o duyguların gözyaşı ile ortaya çıkışıyla hareketle bu millete merhamet etsin. Rabbimiz bu memleketi, bu milleti, türlü musibetlerle birbirine düşürmek isteyenlere fırsat vermesin, verdirmesin. Bu memleket için hasbihane çalışan Ankara’da veya benzeri yerdeki kardeşlerimize, büyüklerimize basiretlerini açarak hayırlı hizmetleri onlara kolay kılsın. Şerlerin şerrinden emin eğlesin. Akif merhumun tabiriyle bu aziz vatanın ayakta kalması için çaba gösteren herkese rabbim. Bedir’de, Umut’ta, Hendek’te yardımcı olduğu gibi yardımcı olsun. İnanın ülkemiz ve alemi İslam bugün öğle bir kuşatmanın altındaki Müslümanlık tarihi içerisinde yine Akif’in benzetmesini hatırlatarak diyorum ki, Bedrin Arslanları amenna, Uhut’un yiğitleri amenna, Hendek’in kahramanları amenna, Mekke’yi komutanının yanında fethe giden yiğitler amenna, ama bu amenna ile ifade ettiklerimizin yanında kurtuluş savaşını, Çanakkale’yi ve hemen arkasından 15 Temmuz belasından bu milleti kurtaran rabbimize binlerce defa hamd olsun. Rabbimiz kendisine inanmak kisvesi altında bu milletin aziz neslinin, iman eden insanların, ezan okunan bu toprağın, ezanlarını kendi sinsice hesapları doğrultusunda dönüştürmeye çalışanlara ve hala bu çalışmayı sürdürenlere fırsat vermesin, verdirmesin. Bu dualarımızı rabbim Kabe-i Muazzama’ da, Ravza-i Mutahhara’da yapılan dualara ilhak eylesin. Rabbimiz bizlere hayırlı ömürler versin. Bizden önce ahirete intikal eden İl Genel Meclisinde çalışmış kardeşlerimizi rahmetiyle muamele eylesin. Burada bulunan kardeşlerimizin ahirete intikal eden anne baba veya yakınlarına onların kabirlerini cennet bahçesi kılarak muamele eylesin. Rabbimizden niyaz ediyoruz. Selam olsun Bedrin Arslanlarına, selam olsun Uhut’takilere, selam olsun Hazreti Hamza’ya, selam olsun Mus'ab bin Umeyr’e, selam olsun Herdek’dekilere, selam olsun Selçuklu ecdadımın kahramanlarına, selam olsun dirilişi muştalayan Ertuğrul Gazi’ye, Osman’a, Orhan’a ve diğerlerine, yine selam olsun Sultan Fatih’e, selam olsun Yavuz’a, Kanuni’ye, selam olsun Abdulhamit Han’a, selam olsun bu milletin başını dik tutmaya çalışan bu aziz milletin şu andaki genç kahramanlarına” diyerek sözlerine son verdi. Programa, 19. ve 20 Dönem Konya İl Genel Meclisi Üyeleri, Konya İl Özel İdaresinde görev yapmış birim amirleri ve çalışanları katıldı.Haber Merkezi

il-genel-meclisi-uyeleri-(4).jpg