İl Emniyet Müdürleri Toplantısı

İl Emniyet Müdürleri Toplantısı

Başbakan Yıldırım: (2)- "NATO'da müttefikimiz olan Amerika'nın Suriye'deki uygulamaları ne yazık ki bu müttefiklik hukukuna terstir, yanlıştır. Amerika bölgenin geleceği konusundaki kafa karışıklığını ortadan kaldırmalı ve tavrını barıştan yana, Türkiye i

ANKARA (AA) - Başbakan Binali Yıldırım, Amerika'nın Suriye'deki uygulamalarının müttefiklik hukukuna ters ve yanlış olduğunu belirterek, "Bu konuda uluslararası hukuktan kaynaklanan ve milletimizin can ve mal güvenliğini esas alan, hudutlarımızın güvenliğini esas alan her türlü tedbir hiç ama hiç rehavete kapılmadan hemen alınacaktır." dedi.

Yıldırım, Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığında (KOM) düzenlenen İl Emniyet Müdürleri Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, 15 yıldır en büyük mücadeleyi teröre karşı verdiklerini söyledi.

Başbakanlık görevini aldığında vatandaşlara "Vatandaşlarım rahat olsun, bu terör belasını ülkemizin başından atacağız ve terörü gündemin alt sıralarına indireceğiz." dediğini, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve teşkilatının mücadelesi neticesinde bunun aşağı yukarı gerçekleştiğini belirten Yıldırım, şöyle konuştu:

"Bugün Türkiye'de terör birinci gündem maddesi olarak konuşulmuyor, başka konular ön plana çıktı ancak henüz işimiz bitmiş değil. 'Su uyur düşman uyumaz'. Onun için gece gündüz, yaz kış demeden mutlaka ve mutlaka, taarruz esaslı, savunma esaslı değil, mücadeleye kesintisiz devam edeceğiz. Özellikle de tehdidin, terör olayının gerçekleşmeden önce önlenmesine yönelik çalışmalara ağırlık vereceğiz." diye konuştu.

Emniyet teşkilatının yıl boyunca yüzlerce terör olayını gerçekleşmeden önlediğini söyleyen Yıldırım, "Bunun arkasında sağlam bir istihbarat var, birimler arasında koordinasyon var, birbirinden bilgi esirgememe var. Bunlar olunca operasyon öncesi başarı da kendiliğinden geliyor. Yani geçmiş zamanların birimler, kurumlar arasındaki zayıf iletişimin bugün yerini çok daha iyi koordine edilmiş ve birbirleriyle her an iletişim halinde olan güvenlik birimlerimizin olması bu başarıda en önemli bir kaynağımızdır, bir imkanımızdır." değerlendirmesinde bulundu.

Yurt içinde güvenliği sağlamanın esas olduğunu ancak yetmediğini vurgulayan Yıldırım, aynı şekilde sınır güvenliğinin önemli olduğunu ifade etti. Yıldırım, "Vatandaşımıza sınırlarımız dışından vaki olacak tehditlerin bertaraf edilmesi, terör unsurlarının sınırlarımızı geçerek içeride terör faaliyetine girişmesinin önüne de geçecek tedbirleri önemsiyoruz ve süratle alıyoruz." dedi.

Bu doğrultuda güvenlik yolları, fiziki sınır duvarları, elektronik uyarı sistemleri ile gözetleme kuleleri gibi çalışmaların yapıldığını ve bunların henüz tamamlanmadığını, yüzde 60'ların üzerinde bir sonuç elde edildiğini anlatan Yıldırım, süratle kalan kısımların tamamlanacağını bildirdi.

- "Kafa karışıklığının ifadesi"

Başbakan Yıldırım, "Terörle mücadeledeki kararlılığımızı bütün dünya ülkelerinin açık ve net olarak görmesini istiyoruz zira Türkiye'nin yaptığı terörle mücadele aslında Avrupa'nın güvenliğini de sağlıyor. Çünkü Avrupa Birliği'nin NATO'nun sınırları Türkiye'nin güney ve doğu sınırlarından başlıyor." değerlendirmesinde bulundu.

Suriye'de DEAŞ'tan temizlenen alanların başka bir terör örgütü ile doldurulmasının asla kabul edilemeyeceğinin altını çizen Yıldırım, "NATO'da müttefikimiz olan Amerika'nın Suriye'deki uygulamaları ne yazık ki bu müttefiklik hukukuna terstir, yanlıştır. Amerika, bölgenin geleceği konusundaki kafa karışıklığını ortadan kaldırmalı ve tavrını barıştan yana, Türkiye ile hukukunu düzeltmekten yana değiştirmelidir." dedi.

Amerikalı yetkililerden 3 gün içerisinde birbirini tekzip eden açıklamalar geldiğini vurgulayan Yıldırım, "Bir gün 'burada bir sınır güvenlik ordusu kurulacak' deniyor, daha sonra 'Yok biz öyle demedik' deniyor, daha sonra da 'Böyle bir düşüncemiz yok, biz DEAŞ'la bölgeyi temizledikten sonra oradaki asayişi sağlamak üzere yerel unsurlardan bir güvenlik oluşturuyoruz' gibi açıklamalar geliyor. Tabii bunlar bir kafa karışıklığının ifadesi ancak Türkiye'nin kararlılığı açık ve nettir. Hudutlarımızın hemen güneyinde bir terör ordusu oluşturulmasına asla izin vermemiz söz konusu değildir. Bu konuda uluslararası hukuktan kaynaklanan ve milletimizin can ve mal güvenliğini esas alan, hudutlarımızın güvenliğini esas alan her türlü tedbir hiç ama hiç rehavete kapılmadan hemen alınacaktır." diye konuştu.

- "Bilgisi, kültürü ve donanımıyla da örnek bir teşkilat"

Milletin vakur duruşunun sembollerinden birisinin de güvenlik güçleri olduğunu ifade eden Yıldırım, Emniyet Teşkilatının tarih boyunca Türkiye'nin güvenliğini ve dirliğini sağlamada sarsılmaz bir irade ortaya koyduğunu söyledi.

"172 yıllık şanlı bir geçmişe sahip olan teşkilatın güzide mensupları sizlersiniz." şeklinde konuşan Yıldırım, İçişleri teşkilatının 7 gün, 24 saat vatandaşın can ve mal güvenliği için hizmet verdiğini aktardı.

Teşkilatın yüzde 60'a yakın bir bölümünün yüksekokul mezunu olduğuna, doktora mezunu ve akademik çalışma yapanlar da eklendiğinde bu oranın daha da yükseldiğine işaret eden Yıldırım, "Bu ne anlama geliyor? Polisimiz artık sadece bedensel bir güçle değil bilgisi, kültürü ve donanımıyla da örnek bir teşkilat haline gelmiştir. Bunun faydasını en çok vatandaşla olan ilişkilerde görüyoruz." dedi.

Millet olarak bugün köklü değişimlerin yaşandığı önemli bir süreci gördüklerini, her alanda çağın gerektirdiği reformları gerçekleştirmenin gayreti içerisinde olduklarını vurgulayan Yıldırım, "Refah ve kalkınmayı ülkenin her köşesine ulaştırma çabasındayız, eş zamanlı olarak da demokrasimizi, insan haklarını, adalet ve emniyeti de tam anlamıyla tesis etmenin mücadelesini veriyoruz." diye konuştu.

(Sürecek)

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :