İl Eğitim Tarihi Müzesi açıldı

İl Eğitim Tarihi Müzesi açıldı

KAYSERİ (AA) - Kayseri'de yapımı tamamlanan "İl Eğitim Tarih Müzesi" düzenlenen törenle açıldı.Kayseri Lisesi'nde hizmet verecek olan müzenin açılış...

KAYSERİ (AA) - Kayseri'de yapımı tamamlanan "İl Eğitim Tarih Müzesi" düzenlenen törenle açıldı.

Kayseri Lisesi'nde hizmet verecek olan müzenin açılış törenine, Vali Süleyman Kamçı, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ercan Teke ve İl Milli Eğitim Müdürü Osman Elmalı ile davetliler katıldı.

Vali Kamçı törende yaptığı konuşmada, Kayseri Lisesi'nde "İl Eğitim Tarih Müzesi"ni oluşturduklarını söyledi.

Milli Mücadele Müzesi'nin bir bölümünde oluşturulan yeni müzenin hayırlı olması temennisinde bulunan Kamçı, şunları kaydetti:

"Eğitim tüm dünyada ülkelerin gelişmesi ve ilerlemesi için en önemli araçların başında gelmektedir. Ülkemizde de eğitimin önemine binayen her yıl milli eğitimimize ayrılan gelirler milli gelirimizin önemli bir kısmını kapsamaktadır ve her yıl artırılmaktadır. Şüphesiz kalkınma ve ilerleme yolunda attığımız birçok adım, eğitime yapılan yatırımların neticesinde olabilmektedir."

Elmalı da, "Milli Eğitim Bakanlığı Orta Eğitim Genel Müdürlüğü koordinesinde mevzuat hükümleri doğrultusunda her ilde İl Eğitim Tarih Müzesi'nin oluşturulması planlanmıştır." dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :