'İktidarın memnun olduğu muhalefet sadece Türkiye'de var'

'İktidarın memnun olduğu muhalefet sadece Türkiye'de var'

CHP Grup Başkanvekili Özel, "İktidarın memnun olduğu muhalefet sadece Türkiye'de vardır. Bu nişanı aldı, boynuna taktı MHP." dedi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik "mankafa" ifadesini kullandığını anımsatan Özel, bu sözün nereden çıktığına bakılması gerektiğini belirterek, "Nereden çıktı? Çünkü kafa hala Man'da." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başta ABD'nin Kudüs kararı olmak üzere dış politika konusundaki sözlerine de değinen Özel, şöyle konuştu:

"Biz, dış politikanın Karaman il kongresinde tribünlerden alkış almak için kullanılacak bir mesele olmadığının altını çizmek istiyoruz. Karaman'dan üfürüyor ama öbür tarafta bir şey estiği yok. Reza Zarrab için iki nota verdiniz. Kudüs için verdiniz mi? Üç semavi dinin merkezi Kudüs, AKP hesabıyla yarım Zarrab etmiyor. Zarrab için iki nota ver, Kudüs için kılını kıpırdatma. Karaman kongresinde kaplan kesiliyor ama Kudüs ile ilgili adımları atmaya geldiğinde 'Pek yakında o adımları da atacağız inşallah' diyor. Bu kabul edilebilir bir yaklaşım değil."  

"İyi muhalefet ödülü"

Özel, Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ'ın MHP'nin muhalefet anlayışını öven sözlerine de değindi.

Akdağ'ın tanımının MHP'yi "makbul muhalefet, majestelerinin muhalefeti" durumuna soktuğunu ileri süren Özel, "İktidarın memnun olduğu muhalefet sadece Türkiye'de vardır. Bu nişanı aldı, boynuna taktı MHP. Saraydan iyi muhalefet ödülünü aldı, boynunu taktı. Allah ona gönül vermiş, partileri bu hale düşürüldüğü için üzülen gerçek ülkücülere, sabır versin." açıklamasında bulundu.

"Soylu, 'Gitmedim' diyorsa söylesin, tarihi açıklayacağım"

İçişleri Bakanlığının TBMM Genel Kurulundaki 2018 yılı bütçesinin görüşmelerine işaret eden Özel, Bakan Süleyman Soylu ile CHP grubu arasında geçen tartışmaları hatırlattı.

Soylu'ya Genel Kurul'da sorduğu "Vedat Demir" ile ilgili soruları da yineleyen Özel, "Adalet ve Kalkınma Partisi Vedat Demir'den de Sayın Süleyman Soylu'dan da rahatsızdır. Önümüzdeki hafta gensoru gündeme gelene kadar bu konuyu Süleyman Soylu, açıklığa kavuşturmaz, özeleştiri vermez, gerçekleri itiraf etmezse hem tarihler hem Vedat Demir'le ilişkisi üzerinden yeni bilgi ve belgeler ortaya çıkacak." ifadelerini kullandı.