"İktidar ve muhalefet partilerinin iş birliği çok önemli"

"İktidar ve muhalefet partilerinin iş birliği çok önemli"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Eker:- "Birlik ve beraberlik ruhu Türkiye için önemli bir ihtiyaç"- "Türkiye'nin yeniden yapılandırılması, içinden geçtiği süreçte demokratikleşmenin güçlenmesine ilişkin bütün paylaşımlar, iktidar ve muhalefet partilerini

ANKARA (AA) - SİNAN USLU - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişiminden sonra başlayan ve Yenikapı'da gerçekleştirilen Demokrasi ve Şehitler Mitingi ile zirveye ulaşan "Birlik ve beraberlik" ruhunun Türkiye için önemli bir ihtiyaç olduğunu bildirdi.

Eker, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 7 Ağustos'ta Yenikapı'da düzenlenen "Demokrasi ve Şehitler Mitingi"ne katılan üç siyasi partinin, toplumun yüzde tüm kesimini temsil ettiğini anımsatarak, iktidar ve muhalefet partilerinin birlikte tutum sergilemesinin, terörle mücadeleye olumlu katkı sağlayacağını belirtti.

Bu katkının ortaya çıkaracağı sinerjinin geleneksel değerlerle ifade edildiğinde bir bereket vesilesi olacağını vurgulayan Eker, "Birlik ve beraberlik ruhu, Türkiye için önemli bir ihtiyaçtır." dedi.

- "Hükümetlerin ömrüyle sınırlı bir olay değil"

Türkiye'nin başına musallat olan terör eylemlerinin, sadece hükümet çerçevesinde ele alınacak bir mesele olmadığına işaret eden Eker, "Bu, topyekun millete yönelmiş bir tehdittir. Dolayısıyla milli iradeyi temsil eden farklı siyasi görüşteki partilerin tamamını ilgilendiren bir konudur. Yani hükümetlerimizin ömrüyle sınırlı bir olay değil." değerlendirmesinde bulundu.

Ulusal meselelerde ve terör gibi toplumun tamamını ilgilendiren sorunlarda diyalog halinde mücadele edilmesinin önemine değinen Eker, "Türkiye bunun örneğini geçmişte sergileseydi, diyelim ki 70'li yıllarda, başka bir noktada olurdu." diye konuştu.

15 Temmuz'un, Türkiye'de milletin demokrasi çıtasının ne kadar yüksek olduğunu gösterdiğini belirten Eker, milletin demokrasiye sahip çıkarak, adeta dillere destan bir başarı örneği sergilediğini ifade etti.

- "Muhalefet partilerinin iş birliği son derece önemli"

Eker, Suriye'de yaşanan gelişmeler konusunda ve PKK, DAEŞ, FETÖ gibi terör örgütleriyle mücadelede dayanışmanın önemini anımsatarak, bu durumun hem mücadeleyi kolaylaştıracağını hem de hedefe yönelik sonuç alınmasını sağlayacağını bildirdi.

AK Parti, CHP ve MHP'nin anayasa çalışmasına ilişkin temaslarını sürdürdüğünü hatırlatan Eker, "Bu, son derece önemli. Ulusal meselelerle ilgili de yeni anayasa çalışması için de terörle ilgili de benzer çalışmalar yapılıyor. Türkiye'nin yeniden yapılandırılması, içinden geçtiği süreçte demokratikleşmenin güçlenmesiyle ilgili bütün bu paylaşımlar, iktidar ve muhalefet partilerinin iş birliği son derece önemli." ifadelerini kullandı.

- "Bu birliktelik çok değerli"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz da 15 Temmuz'un, Türk siyasi tarihinde adeta bir milat olduğunu belirtti.

FETÖ'nün darbe girişimiyle milleti parçalamayı, kaos oluşturmayı, demokrasiyi ve kalkınmayı vurmayı hedeflediğine işaret eden Yılmaz, "Ancak bölmek isterken tam aksine birleştirdiler. Daha önce bir araya gelmesi çok zor olan kesimler milli birlik ruhu içinde bir araya geldiler, ülkemizin geleceğine ve demokrasimize sahip çıktılar." diye konuştu.

Siyasi kutuplaşma azalırken, temel meselelerde diyalog ve işbirliğinin arttığına dikkati çeken Yılmaz, bunun en somut göstergesinin Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde, iktidar ve muhalefetin buluşması olduğuna işaret etti.

- "Huzurun tesisi bakımından çok değerli"

Yılmaz, anayasal bazı değişiklikler için oluşturulan mekanizmanın söz konusu toplantının çok önemli bir çıktısı olduğunu vurguladı.

Yaşanan bütün bu süreci taçlandıran hadisenin Yenikapı Mitingi olduğunu kaydeden Yılmaz, "Adeta Türkiye'nin geleceğine yeni bir kapı açılmış oldu. Bu ruhun ülkemizin demokrasi yürüyüşüne ve ilerlemesine son derece olumlu katkıları olacağı açıktır. Özellikle yargı sistemi başta olmak üzere atılacak ortak adımlar içeride ve dışarıda güveni pekiştirecektir. Bu birliktelik terörle mücadele ve huzurun tesisi bakımından da çok değerlidir." değerlendirmesini yaptı.

- "Türkiye bölgede istikrar kaynağı olmaya devam edecek"

Yılmaz, çok sayıda terör örgütünün Türkiye'ye yönelik eş zamanlı saldırılarının, Suriye başta olmak üzere, bölgesel meselelerde, siyaset kurumuna farklı bir sorumlulukla yaklaşmayı gerektirdiğini ifade etti.

Bu siyasi atmosferi korumanın herkesin ortak sorumluluğu olduğunu anlatan Yılmaz, "İstikrar içinde ekonomisi ve demokrasisi gelişen Türkiye, bölgede istikrar kaynağı olmaya devam edecektir. Siyasi uzlaşma kültürü güçlenen ülkemiz, bölgesinde ve tüm dünyada çok daha itibarlı bir konuma yükselmektedir." dedi.

- "Hain girişimin devam eden etkileri niteliğinde"

"Yenikapı ruhu, 15 Temmuz sonrası gösterilen milli dayanışma artarak devam edecektir." diyen Yılmaz, şunları söyledi:

"Yaşadığımız saldırılar 15 Temmuz'da yapılan hain girişimin devam eden etkileri niteliğindedir. Kitlesel gücü çöken ihanet odakları el birliği ile noktasal saldırılarla huzurumuza kast etmektedirler. Milletin basireti ve devletin kudreti ile bu saldırılar da başarısızlığa uğrayacaktır. Teröre verilecek en güzel cevap istediği sonuçları alamadığını göstermektir. Her eylemde birlik içinde vereceğimiz tepki terörü araç olarak kullananlarının hesaplarını bozacak ve bu aracı ellerinden alacaktır."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :