İktidar kim, muktedir kim?

İktidar kim, muktedir kim?

AK Parti'nin 16 yıldır iktidarda olmasına karşın CHP'nin Eğitim, kültür ve aile başta olmak üzere, bazı temel alanlarda hâkimiyetini sürdürdüğünü savunan Yeni Akit yazarı Yavuz Bahadıroğlu,"İktidar kim, muktedir kim?" diye sordu.

AK Partİinin 16 yıldır iktidarda olmasına karşın CHP'nin Eğitim, kültür ve aile başta olmak üzere, bazı temel alanlarda hâkimiyetini sürdürdüğünü savunan Yavuz Bahadıroğlu,"İktidar kim, muktedir kim?" başlıklı bir yazı kaleme aldı.

 

İşte Yavuz Bahadıroğlu'nun yazısından bir bölüm:

 

“…16 yıldır Türkiye’yi AK Parti yönetiyor. Bu süre içinde, AK Parti, hem kendine yönelik tehditleri bertaraf etti, hem de Türkiye’yi gizli-açık darbe teşebbüslerinden kurtardı. Orduya çekidüzen verdi. Hayalimizi zorlayan kalkınma hamlelerini gerçekleştirdi. “Yerli ve milli” silahlar, araç-gereçler üretildi.

Ancak eğitim, kültür ve aile başta olmak üzere, bazı temel alanlarda CHP’nin hâkimiyeti sürüyor. Cumhurbaşkanımız her konuşmasında “CHP zihniyeti”ni teşhir ederken, bazı belediyeler, Milli Eğitim Bakanlığı, Aile Bakanlığı ve Kültür Bakanlığı zaman zaman CHP ekseninde icraatlar yapıyor? 

Misal: TRT’de eski CHP iktidarını eleştirdiğim için, CHP’den yapılan baskı sonucu, programıma son veriliyor. 

5816’dan haklarında soruşturma açılmış bazı “milliyetçi-muhafazakâr” yazarlar, takipsizlik kararı almalarına rağmen, “sakıncalı piyade” muamelesi görüyorlar. Bazı belediyeler, CHP korkusuyla, bu yazarlarımıza ait programları iptal ediyor, bazı Milli Eğitim Müdürleri, okullara dağıtılan kitaplarını geri çekiyor. Ders kitaplarında yer alan bazı yazıları, malum çevrelerden gelen itiraz yüzünden ayıklanıyor, hatta bir üst düzey bürokratın hasta yazarı ziyareti bile “Kemalizm” kılıcıyla vuruluyor!  Son olarak da Yedi Güzel Adam’dan biri olan Cahit Zarifoğlu’nun kitabı müfredattan çıkarılıp yerine Kemal Tahir’in müstehcen sahnelerle dolu kitabı okutulmaya başlanıyor. Okullar yine solcu/Kemalist yazarların kitapları ile dolduruluyor.

Bu durumda, iktidar kim, muktedir kim?”

Yavuz Bahadıroğlu-Yeni Akit

Etiketler :