İKMİB “Katar Ticaret Heyeti” organizasyonu düzenledi

İKMİB “Katar Ticaret Heyeti” organizasyonu düzenledi

İKMİB Yönetim Kurulu Başkanı Akyüz:- "Katar’a olan ihracatımızı, 2018 içinde yüzde 300 artırmayı hedefliyoruz"

İSTANBUL (AA) - İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamülleri İhracatçıları Birliği (İKMİB) Yönetim Kurulu Başkanı Murat Akyüz, Katar’a olan ihracatı, gelecek yıl içinde yüzde 300 artırmayı hedeflediklerini bildirdi.

İKMİB'in açıklamasına göre, kimya ve alt sektörlerinden 41 firmanın katılımıyla Katar başkenti Doha’ya "Katar Ticaret Heyeti" organizasyonunu gerçekleştirdi.

Açıklamada, Doha'da gerçekleştirilen etkinliğe, yaklaşık 200 Katarlı firma temsilcisinin katılımıyla 600’e yakın ikili iş görüşmesi yapıldığı, Türkiye’den de medikal, ilaç, kişisel bakım, temizlik ürünleri, kauçuk, kimyasallar, boya, inşaat malzemeleri ve mutfak eşyaları sektörlerinden 41 firmanın katıldı belirtildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Akyüz, Ekonomi Bakanlığının desteğiyle düzenledikleri organizasyonunu, yeni iş birlikleri kurmak ve iki ülke arasındaki ticaret hacminin artırılması için bir fırsat olarak gördüklerini kaydetti.

Birlik olarak organize ettikleri uluslararası fuarlar ve ticaret heyetlerinin ihracatın yeni pazarlara ulaşmasında önemli rol oynadığını vurgulayan Akyüz, "Katar'a olan ihracatımızı da 2018 içinde yüzde 300 artırmayı hedefliyoruz. Orta Doğu’dan Asya’ya, ABD’den Avrupa’ya kadar plastik, kozmetik, sağlık ve boya sektörlerinde en önemli fuarlara katılım ve online üyelik gibi geniş bir yöntemle ürünlerimizi bu pazarlara ulaştıracağız." değerlendirmesinde bulundu.


- "Türkiye-Katar ihracatında potansiyel yüksek"


Murat Akyüz, Türkiye’nin Katar’a ihracatında artış olduğunu belirterek, 2016 yılı verilerine göre Türkiye’nin Katar’a ihracatının 439 milyon dolar olduğunu, kimya sektörü genelinde ise ihracatının 24,1 milyon dolar olduğunu kaydetti.

Türkiye-Katar ihracatında potansiyelin çok yüksek boyutta olduğunu ifade eden Akyüz, "Çünkü Katar’ın Türkiye’ye yaklaşımı özellikle bu dönemde çok daha iş birlikçi şekilde devam ediyor. Kimya sektörü bu yılın ocak-ekim döneminde ise neredeyse 2’ye katlanarak 41,8 milyon dolar ihracata ulaşılmıştır. Genel olarak baktığımızda bu rakamların daha da artması hepimiz için çok olası. Bu kapsamda, Katar Ticaret Heyeti organizasyonunun ülkemiz ihracatına katkı sağlamasını temenni ediyorum."


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :