"İklim Değişikliği Safranbolu Kongresi"ne doğru

"İklim Değişikliği Safranbolu Kongresi"ne doğru

Safranbolu Belediyesi'nin ev sahipliğinde, Ekonomik İşbirliği Teşkilatı ve Avrupa Çevre Birliği tarafından 25-27 Mart'ta düzenlenecek kongreye, Türkiye ve yurt dışından yaklaşık 200 bilim adamı katılacak

KARABÜK (AA) - Safranbolu Belediyesi, Ekonomik İş Birliği Teşkilatı ve Avrupa Çevre Birliği tarafından 25-27 Mart'ta "İklim Değişikliği Safranbolu Kongresi" düzenlenecek.

Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, düzenlediği basın toplantısında, kongre için hazırlıkların sürdüğünü ve teşkilatın üyesi olan ülkelerin ilgili bakanlıklarının kongreye katılacağını belirtti.

Kongreye, İran, Pakistan, Afganistan, Bosna Hersek, Makedonya, Arnavutluk, Bulgaristan ve Orta Asya'daki Türk devletlerinin davet edildiğini bildiren Aksoy, Safranbolu'nun önemli bir kongreye ev sahipliği yapacağını vurguladı.

Aksoy, dünyanın iklim değişikliğine bakışını içeren Dünya İklim Değişikliği Kongresi'nin, en önemli hazırlık ayaklarından birisinin Safranbolu'da yapılacak olan kongre olduğunu dile getirdi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'nin, "Safranbolu Deklarasyonu ismiyle bir toplantı yapacaklarını, bunun da Safranbolu'nun tanıtılmasına büyük katkı sağlayacağını" söylediğini hatırlatan Aksoy, şöyle konuştu:

"Bu vaatleri ete kemiğe büründü. Uluslararası alanda iklim değişikliği konusunda çalışmalar yapan Türkiye'nin yetiştirdiği önemli bilim adamları ve dünya çapında bu hususta söz söyleyen, yazı yazan bilim adamları davetli olarak gelecek. Yaklaşık 200 civarındaki davetli 3 gün ilçemizde konaklayacak. Bu yılın sonunda yapılacak olan 'Dünya İklim Değişikliği Kongresi' için hem Ekonomik İşbirliği Teşkilatı'nın hem Orta Asya ile beraber Balkanların ortak fikriyatını oluşturan bir deklarasyonu kaleme alarak 'Dünya İklim Değişikliği Kongresi'nde bu deklarasyon gündeme gelecek. Bu deklarasyonun başında da 'Safranbolu Deklarasyonu' ismi geçecek."

Necdet Aksoy, kongrenin kapanış oturumuna Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da davetli olduğunu sözlerine ekledi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı