İkitelli İstanbul Şehir Hastanesi Kredi Anlaşması İmza Töreni

İkitelli İstanbul Şehir Hastanesi Kredi Anlaşması İmza Töreni

Sağlık Bakan Yardımcısı Öğütken:- "İnşaat kalitesi olarak üst düzeyde olan hastanede, deprem anında ve sonrasında hasarı engelleyerek sağlık hizmetlerinin kesintisiz bir şekilde verilmesine olanak tanıyan 2 bin 40 deprem izolatörü kullanılacak" - "Acil se

İSTANBUL (AA) - Sağlık Bakan Yardımcısı Ahmet Baha Öğütken, inşaat kalitesi olarak üst düzeyde olan hastanede, deprem anında ve sonrasında hasarı engelleyerek sağlık hizmetlerinin kesintisiz bir şekilde verilmesine olanak tanıyan 2 bin 40 deprem izolatörü kullanılacağını bildirdi.

Rönesans Sağlık Yatırım ve Japon Sojitz şirketi ortaklığıyla hayata geçirilecek İkitelli Şehir Hastanesi'nin finansal kapanışı tamamlandı. Finansal kapanış i̇mza töreni, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sağlık Bakan Yardımcısı Öğütken, Rönesans Holding Başkanı Erman Ilıcak, Rönesans Sağlık Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Yanıkömeroğlu ve Sojitz Corporation Yönetim Kurulu Başkanı Yoji Sato'nun katılımıyla gerçekleştirildi.

Ahmet Baha Öğütken, Çırağan Sarayı'nda düzenlenen kredi anlaşması imza töreninde yaptığı konuşmada, İkitelli Şehir Hastanesi'nin 1 milyon metrekare kapalı alana sahip olacağını belirterek, 300 bin metrekare yeşil alanı içinde barındıran sağlık tesisinde cami, kreş, yaşlı bakımevi, spor merkezleri, klinik otel, konferans salonları, bisiklet yolları ve yenilenebilir enerji sistemlerinin bulunacağını bildirdi.

Öğütken, inşaat kalitesi olarak üst düzeyde olan hastanede, deprem anında ve sonrasında hasarı engelleyerek sağlık hizmetlerinin kesintisiz bir şekilde verilmesine olanak tanıyan 2 bin 40 deprem izolatörü kullanılacağını bildirdi.

Söz konusu şehir hastanesine gelen vatandaşları girişte karşılayan, her türlü soru ve talebine cevap veren resepsiyon ve hasta yönlendirme personelinin de bulunacağını aktaran Öğütken, "Binlerce araç kapasiteli ücretsiz otopark ve acil servisimizde ücretsiz vale hizmeti sunulacak." dedi.


- "Dijital hastane/kağıtsız hastane teknolojisi ile buluşulacak"


Sağlık Bakan Yardımcısı Öğütken, hastanede, tıbbi işlemleri yapılırken eşlik eden refakat personeli ve transferini sağlayan hasta taşıma personeli ile hizmet verileceğini belirterek, şunları kaydetti:

"Yemek hizmetleri hasta ve refakatçilerine diyet menülerinin yanı sıra dünya standartlarında vegan, vejetaryen ve dini hassasiyetli menü seçenekleri de sunulacaktır. Şehir hastanemizde hastane bilgi yönetim sistemi sayesinde dijital hastane/kağıtsız hastane teknolojisi ile buluşulacaktır. Hastanelerimiz sürdürülebilir yeşil çatı sistemi ile inşa edilmektedir. Evsel atıklardan biyodizel üretimine gidilerek enerji elde edilecektir."

İhale tarihi itibarıyla 2 milyar 632 milyon lira yatırım tutarına sahip şehir hastanesinin 2020 yılı başında açılmasını planladıklarını bildiren Öğütken, "Birlikte çalıştığımız Rönesans'ın gayretleriyle inşallah bu tarihi daha da erkene çekmeye çalışacağız." ifadesini kullandı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı