İkinci yarı daha olumlu olacak diye düşünüyorum

İkinci yarı daha olumlu olacak diye düşünüyorum

Mehmet Özdilek: “Amacımız bu sene yine ikinci yarıdan alınacak sonuçlarla sezonu ilk 10 takım arasında bitirmek. Bunu yapabilecek hem gücümüz, hem de takım birlikteliğimiz hem de gücümüz var. İkinci yarı Atiker Konyaspor adına daha olumlu olacak diye düş

Atiker Konyaspor Teknik Direktörü Mehmet Özdilek, sezonu ilk 10 takım arasında bitirebilecek güçleri olduğunu söyledi. Antalya Belek’te devam eden kampta sezonun ilk yarısını ve ikinci yarı ile ilgili beklentilerini açıklayan Teknik Direktör Mehmet Özdilek, yapılacak takviyelerle ve oyunsal anlamdaki gelişimlerle ikinci yarı daha iyi bir Atiker Konyaspor izlettireceklerine inandığını söyledi. “İlk devreyi iki bölüm halinde değerlendirmek lazım. İlk 10 haftalık periyot ve sonrasında bizim geldiğimiz süreç” diyen Özdilek şöyle devam etti: “Geldiğim dönemde 18.sırada olan ve zihinsel anlamda da oldukça yıpranmış bir Atiker Konyaspor vardı. Ondan sonraki süreçte oyunsal format ve zihinsel anlamda çok şey değiştirdiğimizi düşünüyorum. Bu durumu zaten seyircinin de desteklediği bir Atiker Konyaspor vardı. Her maçı kazanabilecek kadar da oynadık. Ama bazen futbolda bitiricilik son derece önemlidir. Bizde bu anlamda sezon başından beri yaşanan sorunu son 7 haftada yaşamaya devam ettik. O mevkide oynayan 3 arkadaşımıza da ciddi anlamda şans verdim ama son 2-3 haftayı santrafor mevkiinde Ömer Ali’yi oynatarak tamamladım. Yaşanan zorluklara rağmen gelecek adına çok iyi ışık verdik diye düşünüyorum.” 

3.BÖLGEDE ÖN TARAFTA CİDDİ ANLAMDA EKSİKLERİMİZ VAR

Mehmet Özdilek, “Takdir edilir ki hem Türkiye Ligi, hem UEFA Avrupa Ligi hem de Türkiye Kupası olmak üzere 3 kulvarda yarışan bir Atiker Konyaspor vardı” derken sözlerine şöyle devam etti: “Geçen sene UEFA Avrupa Ligi’nde 1 puan alan Atiker Konyaspor’dan bu sene 6 puan alarak bunu çıta olarak çok çok yukarıya taşıyan bir takım oldu. Hatta son maça kadar da gruptan çıkma iddiasını sürdüren bir takım konumundaydık. Sezonun ilk yarısında öyle maçlar oynadık ki belki bugün itibariyle 7-8 puan daha yukarıda olabilirdik.  Ama bazen bireysel hatalar, zaman zamanda hakem hataları ön plana çıktı. Beklediğimizin bence puansal anlamda daha da aşağısında bir yerde sezonun ilk yarısını tamamladık. Bakıldığında 9.sıradaki takımla aranızda 1-1,5 maçlık bir puan baremi varsa bu da çok ‘Vah vah’ yapılacak bir durum değil. Eksiklerimizi biliyoruz. 3. bölgede ön tarafta ciddi anlamda eksiklerimiz var. Onunla ilgili yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Önümüzdeki günlerde transferlerinde aramıza katılacağını düşünüyorum. Amacımız sezonun ikinci yarısıyla birlikte oyunsal formatımızı biraz daha yukarıya taşımak, bunu atacağımız goller ve alacağımız puanlarla desteklemek. Bu takımın bunu yapabilecek potansiyeli de var” şeklinde görüş belirtti.

HEDEFİMİZ SEZONU İLK 10 TAKIM ARASINDA BİTİRMEK

“Yaşanan süreç kolay değil” diyen Özdilek sözlerine şöyle devam etti: “Başarıların yaşandığı iki sezonun ardından bugünkü durum hiç kimsenin memnun olacağı bir durum değil. Geçen sene ligi 43 puanla 9.sırada bitiren bir Atiker Konyaspor’un kupaları kazanması yaşananları bir tarafa itmiş. Ama amacımız bu sene yine ikinci yarıdan alınacak sonuçlarla sezonu ilk 10 takım arasında bitirmek. Bunu yapabilecek hem gücümüz, hem de takım birlikteliğimiz hem de gücümüz var. İkinci yarı Atiker Konyaspor adına daha olumlu olacak diye düşünüyorum…”

TÜRKİYE LİGİN BİLEN SANTRAFOR İSTİYORUZ

Santrafor mevkiine yapılacak transfer konusunda zamanın kısıtlı olmasından dolayı tercihlerini Türkiye Ligi’ni bilen ve oynayan oyunculardan yana kullanacaklarını da sözlerine ekleyen Özdilek, “Tabiki de oyuncu seçimi anlamında portföyümüz var. Ama hem gelecek oyuncunun seçimi hem de kültürel anlamda takım olgusuna adapte olmasını da göz önüne aldığımızda transfer yapacağımız isimler Türkiye Ligini bilen tanıyan oyuncular olacak. Dışarı da seyrettiğimiz birkaç oyuncu var. Onlarla da görüşme halindeyiz. Bu durum sanıyorum birkaç güne kadar netleşir” diye konuştu. Spor Servisi