İkinci seçenek olarak başladığı resimde kursiyer yetiştirir hale geldi

İkinci seçenek olarak başladığı resimde kursiyer yetiştirir hale geldi

Bilecik'in Bozüyük ilçesinde bir memur, 11 yıl önce dil kursuna kontenjan dolu olduğundan kayıt yaptıramayıp ikinci seçenek olarak sunulan resme yönelince kendini geliştirdi ve atölyesinde kursiyerler yetiştirir hale geldi- Resim eğitmeni Yaşar: - "Yabanc

BİLECİK (AA) - Bilecik'in Bozüyük ilçesinde bir memur, 2007'de Bursa'da başvurduğu ancak kayıt yaptıramadığı İngilizce kursu yerine ikinci seçenek olarak sunulan resme yönelince bu alanda kendini geliştirerek atölyesinde eğitim verir duruma geldi.

Bursa'nın Mudanya ilçesinde eğitim kurumlarında güvenlik görevlisi olarak çalışan 40 yaşındaki Recai Yaşar, kendini geliştirmek için 11 yıl önce yabancı dil kursuna yazılmaya karar verdi. Kontenjanların dolu olması nedeniyle kursa alınmayan Yaşar, ikinci seçenek olarak sunulan resim kursuna kayıt yaptırdı.

Resme olan ilgisi artan Yaşar, 3 yıl sonra Mudanya'da ardından da memur olarak atandığı Bozüyük'te açtığı atölyede yüzlerce kursiyer yetiştirir hale geldi.

Yaşar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2007 yılında Mudanya'da yabancı dil kursuna yazıldığını anımsatarak, "Başka bir şık yazılması gerekiyormuş ben de tesadüfen resmi yazdım. Merak vardı. Yabancı dil kursunda kontenjan dolmadı. Telefon ettiler 'resim kursuna gelir misin?' dediler ben de 'gelirim' dedim. 15 arkadaş başladık ve devam ettik. 3 yıl sonra Mudanya'da kendimiz atölye açtık." diye konuştu.

- "Yabancı dil kursuna katılsaydım belki resmi devam ettiremeyecektim"

Daha sonra Bozüyük'e taşındığını ve burada 2014 yılında atölye açtığını aktaran Yaşar, "Hala devam ediyorum. Yabancı dil kursuna katılsaydım belki resmi devam ettiremeyecektim ve bu duruma gelemeyecektim. Resim yapmak yıllardır içimde bir ukdeydi. Babam çömlek ustası olduğu için köye gittiğimde süsleme işlerini yapardım. Resim kursu çıkınca daha çok bağlandım." görüşlerini aktardı.

Yaşar, mayıs ayında ''Sevgili Bilecik'' adlı sergi açacaklarını dile getirerek, şöyle konuştu:

"Üniversitemizdeki fotoğrafçı kulübü olarak açacağız bu sergiyi. Hem yağlı boya hem de fotoğraflar olacak. Resmi önceleri evde yapıyordum. Sonra atölye açtım. Ders vermem konusunda talep çok oldu. Ben de ders vermeye başladım. Resim yapmak adeta bir terapi. Kursiyerlerim boş zamanlarında geliyorlar. Burada yaptıkları eserlerle karma sergi açıyoruz. Genelde 70'e yakın eserle sergi açıyoruz. Bu yıl üçüncüsünü yaptık. Güzel tepkiler aldık. 4'üncüsünü Bilecik'te açacağız."

Bugüne kadar 16 sergi açan Yaşar, her yaştan kursiyere eğitim verdiğini söyledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :