İki meslek için ulusal yeterlilik hazırlanacak

İki meslek için ulusal yeterlilik hazırlanacak

"Ahşap yer döşemeciliği" ve "ahşap doğramacılığı" meslekleri ile ilgili ulusal yeterlilik hazırlanması amacıyla Mesleki Yeterlilik Kurumu ve Orman Sanayi İş Adamları Derneği arasında iş birliği protokolü imzalandı

ANKARA (AA) - Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) ile Orman Sanayi İş Adamları Derneğince (ORSİAD) "ahşap yer döşemeciliği" ve "ahşap doğramacılığı" meslekleri için ulusal yeterlilik hazırlaması konusunda iş birliği protokolü imzalandı.

MYK Başkanlığında düzenlenen protokol imza törenine MYK Başkanı Adem Ceylan ile ORSİAD Başkanı Mehmet Karahasanoğlu ve ilgililer katıldı.

Ceylan törende yaptığı konuşmada, kurum olarak ulusal yeterlilik hazırlanmasına büyük önem verdiklerini, son yıllarda farklı sektörlerden çok sayıda mesleğin ulusal yeterliliğinin hazırlandığını anlattı. "Ahşap yer döşemecisi (seviye 3)" ve "ahşap doğramacısı (seviye 3)" mesleklerini de buna dahil edeceklerini belirten Ceylan, şunları kaydetti:

"Ürün ne kadar kaliteli olursa olsun, o ürünü uygulayan usta yetersizse ürünün kalitesi anlamını yitiriyor. Bu durum orman sanayisi için de geçerli. Özellikle parke döşenirken yapılan uygulama hataları hem işverene hem sektöre hem de ülke ekonomisine zarar veriyor. İmzalayacağımız bu iş birliği protokolüyle bunun önüne geçmeyi hedefliyoruz."

- "Her yıl parkelerin yüzde 8'i işçilik hatası nedeniyle sökülüyor"

ORSİAD Başkanı Karahasanoğlu da Türkiye'nin parke üretimi konusunda Avrupa standartlarını yakaladığını hatta bazı üreticilerin bu standartların da üzerine çıktığını söyledi.

Ürün kalitesine rağmen uygulamadaki hataların, sektörü olumsuz etkilediğine işaret eden Karahasanoğlu, "Türkiye'de uygulanan parkelerin yaklaşık yüzde 8'i her yıl işçilik hatası nedeniyle sökülerek yenileniyor. Bu da yaklaşık 9 milyon metrekare parke ediyor. Bunun çevreye maliyeti yılda fazladan 80 bin adet ağacın kesilmesi demek. Biz protokolle bu olumsuz durumu ortadan kaldıracağımıza inanıyoruz." dedi.

Konuşmaların ardından MYK Başkanı Ceylan ile ORSİAD Başkanı Karahasanoğlu, "ahşap yer döşemecisi (seviye 3)" ve "ahşap doğramacısı (seviye 3)" meslekleri için ulusal yeterlilik hazırlamasını öngören iş birliği protokolünü imzaladı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :