İki eski Büyükelçi FETÖ'den gözaltında

İki eski Büyükelçi FETÖ'den gözaltında

Eski Kanada ve Kosta Rika Büyükelçileri, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alındılar

Eski Kanada ve Kosta Rika Büyükelçileri, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alındılar.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında iki eski büyükelçi Tuncay Babalı ve Ali Fındık gözaltına alındı.

ESKİ İKİ BÜYÜKELÇİ ANKARA EMNİYETİ'NE GÖTÜRÜLDÜ

Darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında, Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, haklarında gözaltı kararı bulunan Babalı ve Fındık ifadeleri alınmak üzere Ankara Emniyeti'ne getirildi.

ADLİYEYE SEVK EDİLECEKLER

Babalı ve Fındık, emniyetteki işlemlerinin ardından Ankara Adliyesine götürülecek.

BABALI 2014'TE, FINDIK 2015'TE MERKEZE ÇEKİLMİŞTİ

Türkiye'nin eski Kanada Büyükelçisi Tuncay Babalı 17 Ağustos 2014'te, Türkiye'nin eski Kosta Rika Büyükelçisi Alı Fındık ise 11 Kasım 2015'te merkeze çekilmişti.

Fotoğraftaki Eski Büyükelçi Tuncay Babalı

DARBE GİRİŞİMİ SONRASI GÖREVDEN ALINMIŞLARDI

Büyükelçi Babalı, FETÖ üyesi olduğu gerekçesiyle 15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından görevden alınmıştı. Fındık'ın da merkeze çekilmesinden bir süre sonra görevden alındığı öğrenildi. Türkiye