İki bin rakımlı yaylaya "organik tatil köyü"

İki bin rakımlı yaylaya "organik tatil köyü"

Ordu'daki Çambaşı Yaylası'nda turizm hareketliliğini artıracak Türkiye’nin en büyük organik tatil köylerinden biri inşa edilecek

ORDU (AA) - Ordu'daki iki bin rakımlı Çambaşı Yaylası'na "organik tatil köyü" yapılacak.

Rusya başta olmak üzere bir çok ülkede turizm sektöründe yatırımları bulunan Ordulu iş adamı Sargün Gündüz, Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu'nu ziyaretinde Çambaşı Yaylası’nda inşa etmeyi planladığı tatil köyü ile ilgili bilgi verdi.

Çambaşı Yaylası Evrek Obası’ndaki 300 dönümlük alan üzerinde organik tatil köyü kurmak için 3 yıldır uğraş verdiğini belirten Gündüz, arazinin tahsisinin Başbakanlık tarafından yapıldığını anlattı.

Türkiye’nin en büyük organik tatil köyünü, doğaya zarar vermeden ve suyu kirletmeden yapmak istediklerini belirten Gündüz, şöyle konuştu:

"Çalışmalarımıza başladık. Projelerimiz devam ediyor. Devam etmekte olan yolun bitmesini bekliyoruz ama ondan önce de çalışmalarımıza başlayacağız. 2016 yılının yaz aylarında arazi üzerindeki yapım işlerine başlayacağız. İnşaat süremizi 36 ay olarak planladık. Farklı bir proje üzerinde çalışıyoruz. Tesisi komple ahşaptan yapalım istiyoruz. Hem çevre dostu olsun, hem yenilenebilir enerjiden yararlanalım, hem de görsel olsun istiyoruz. İnşallah Ordu’ya yakışan bir proje gerçekleştirebiliriz."

Vali Balkanlıoğlu ise Ordu’yu turizmde hak ettiği yere taşımak için tanıtım faaliyetleri yürüttüklerini dile getirdi.

Turizmin gelişmesi için tesisleşmenin önemli olduğunu vurgulayan Balkanlıoğlu, "Ordu’da bu kadar güzellikler olmasına rağmen insanlara hoşça vakit geçirebilecek, doyumsuz bir tatil geçirebilecekleri ve güzel intibalarla ayrılabilecekleri imkanlar sunmalıyız" diye konuştu.

Balkanlıoğlu, Ordu’nun iki önemli yaylası bulunduğunu anımsatarak "Bunların birisi Çambaşı Yaylası, diğeri ise Aybastı Perşembe Yaylası. Bu iki yaylamız geniş alanlara ve doğal güzelliklere sahip. Buralar aynı zamanda turizm bölgesi ilan edilen yerler" ifadelerini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı