İKGF 3. Genel Kurulu

İKGF 3. Genel Kurulu

"Gençliğin Güçlendirilmesi İçin Dayanışma'' başlığıyla İstanbul'da gerçekleştirilen Genel Kurula, 47 ülkeden 150 delege katıldı

İSTANBUL (AA) - İslam Konferansı Gençlik Forumu - Diyalog ve İşbirliği (İKGF-Dİ) 3. Genel Kurulu, 47 ülkeden 150 uluslararası delegenin katılımıyla İstanbul'da devam ediyor.

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen toplantıya, İKGF-Dİ Başkanı Büyükelçi Elşad İskandarov'un yanı sıra Azerbaycan Gençlik ve Spor Bakanı Ferhad Haciyev, Filistin'in cesur kızı olarak tanınan aktivist Ahed Tamimi ile üye ülkelerden temsilciler katıldı.

''Gençliğin Güçlendirilmesi İçin Dayanışma'' başlığı altında yapılan Genel Kurulda Müslüman gençliğin ortak değerler ışığında paydaşlık bilincinin arttırılması ve gençlerin yönetime katılımı ele alınıyor.

İslam dinin evrensel değerlerinin gelecek nesillere aktarımı konusunda gençlerin yönlendirilmesinin gerekliliğine vurgu yapılan Genel Kurulda, Müslüman gençlerin hem bensel hem de zihinsel gelişimi için gereken ortamların kurgulanmasının zorunluluğuna işaret edildi.

Genel Kurulda, İslam dünyasında gençlerin, ekonomiden siyasete tüm alanlarda aktif rol üstelenmesi için yeterli eğitimden geçirilmesi ve kadim İslam kültürünün Müslüman gençler tarafından küresel ölçekte büyük bir beraberlikle doğru bir şekilde duyurulması hedefleri de ele alındı.

- Filistin vurgusu

Genel Kurulda ayrıca, İsrail işgali altında yaşamak zorunda kalan Filistinli gençlerin durumuna da vurgu yapıldı.

İsrail işgali altında Gazze ve Batı Şeria'da gençlerin her tür eğitim imkanından yoksun olduğu da dile getirilen Genel Kurulda, İslam dünyasının bu konuda iş birliği yapmasının zorunluluğuna işaret edildi.

Genel Kurul, yarın sona erecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı