İKÇÜ Rektörü Prof. Dr. Akhan:

İKÇÜ Rektörü Prof. Dr. Akhan:

"Altı yıl içinde 12 bin öğrencinin güvenini kazanan, atılımlarıyla adından bahsettiren İKÇÜ’yü kimse balçıkla sıvayamayacak. Baydar’ın temelsiz iddiaları da hukuki boyutta karşılığını bulacaktır"

İZMİR (AA) - İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Rektörü Prof. Dr. Galip Akhan, CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar’ın TBMM Genel Kurul Toplantısı'nda kendisi ve üniversite hakkında ortaya attığı iddialara ilişkin, "Altı yıl içinde 12 bin öğrencinin güvenini kazanan, atılımlarıyla adından bahsettiren İKÇÜ’yü kimse balçıkla sıvayamayacak. Baydar’ın temelsiz iddiaları da hukuki boyutta karşılığını bulacaktır." ifadesini kullandı.

Prof. Dr. Akhan yazılı açıklamasında, Milletvekili Baydar'ın, 25 Kasım'da TBMM'de yaptığı konuşmasında ortaya attığı iddiaların, asılsız olduğunu, bunun kendisini karalamaya yönelik yapıldığını savundu.

Baydar'ın konuşmasında Türkiye'deki tüm yükseköğretim kurumlarını zan altında bıraktığı gibi direkt İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesini adres gösterdiğini aktaran Akhan, Baydar'ın iddia ettiği gibi rektörlük atamasının hemen ardından Pensilvanya ziyaretinin hiç gerçekleşmediğini belirtti.

Akhan, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Bu bilinçli şekilde atılmış, çirkin bir iftiradır. Uluslararası iş birliklere önem veren üniversitemiz adına Azerbaycan, Çin, Kırgızistan, Dubai, Arnavutluk, Bosna Hersek, Karabağ, Makedonya, Amerika, Fas ve Avustralya olmak üzere pek çok ülkede üniversiteleri gezdim, ikili ilişkiler için anlaşmalar imzaladım. Üniversitemizin gelişiminde, bu girişimlerimizin birçok faydasını gördüm. Amerika ziyaretimde Chicago, Detroit, Michigan, Pittsburgh şehirlerindeki üniversiteleri gezdim, yetkililerle görüştüm. Ancak Pensilvanya’ya kesinlikle gitmedim. Ayrıca yine Baydar’ın mesnetsiz iddiaları arasında yer aldığı gibi, akademisyen kadroları konusunda kimseden icazet almadım, liyakata dikkat ettim, ülkesinden ve kurumundan önce, kendisini veya bağlı olduğu yapıyı öne çıkaracak kişilere hiçbir şartta taviz vermedim, usulüne uygun olmayan tek bir alım bile yapmadım."

FETÖ'nün darbe girişiminin ardından İKÇÜ'de titiz bir çalışma yürüttüklerini, FETÖ bağlantısı tespit edilen 52 akademisyen ve 12 idari personelin ihraç edildiğini hatırlatan Akhan, şunları kaydetti:

"Bu konudaki özverili çalışmalarımız devam ettiği gibi, yeni alımlarda da aynı hassasiyet ve özeni göstermeyi sürdürüyoruz. Bu asılsız iddiaların kasıtlı olarak ortaya atıldığı, 'Çamur at izi kalsın' mantığıyla yıpratılmaya çalışıldığımız kanaatindeyim. Fakat kimsenin kuşkusu olmasın ki, altı yıl içinde 12 bin öğrencinin güvenini kazanan, atılımlarıyla adından bahsettiren İKÇÜ’yü kimse balçıkla sıvayamayacak. Baydar’ın temelsiz iddiaları da hukuki boyutta karşılığını bulacaktır."



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :