IKBY'nin "bağımsızlık referandumu" hazırlığı

IKBY'nin "bağımsızlık referandumu" hazırlığı

IKBY Bağımsız Yüksek Seçim ve Referandum Komisyonu, genel seçimler ve referandum için Birleşmiş Milletler'den gözlemci olmasını istedi

ERBİL (AA) - Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Bağımsız Yüksek Seçim ve Referandum Komisyonu, yakında yapılması planlanan milletvekili seçimleri ve referandum için Birleşmiş Milletler'den (BM) gözlemci olmasını talep etti.

Komisyonun Erbil ofisinde, BM ve bölgedeki siyasi partilerin temsilcileriyle yapılan toplantıda, yakında düzenlenmesi planlanan genel seçimler ve bağımsızlık referandumu ele alındı.

Komisyon Sözcüsü Sirwan Zirar, görüşme sonrası düzenlediği basın toplantısında, "BM temsilcilerinden, önümüzdeki süreçte yapılacak seçim ve referandumda gözlemci olmaları talebinde bulunduk." dedi.

IKBY Bakanlar Kurulu'nun seçimler için kendilerine ayırdığı bütçenin henüz temin edilmediğini belirten Zirar, "Karara göre seçimlerin yapılabilmesi için 20 milyon doların verilmesi gerekiyordu." diye konuştu.

Zirar ayrıca, IKBY'nin 4 vilayeti Erbil, Süleymaniye, Duhok ve Halepçe'de 3 milyon 500 bin seçmen olduğu bilgisini verdi.

Sözcü Zirar, "Bağımsızlık referandumu ile milletvekili seçimleri birlikte mi yapılacak?" sorusuna karşılık, "Referandum konusunda henüz bir bilgilendirme yok. Seçim ve referandumun bir arada yapılacağına dair karar alınırsa, o zaman konuyu değerlendiririz." ifadelerini kullandı.
IKBY'deki milletvekili seçimlerinin bu yılın sonunda yapılmasının planlandığı belirtiliyor.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :