IKBY'deki hükümet karşıtı gösteriler

IKBY'deki hükümet karşıtı gösteriler

SÜLEYMANİYE (AA) - Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ndeki (IKBY) Yeni Nesil Hareketi, mevcut Erbil yönetimi düşürülünceye kadar hükümet karşıtı gösterilere...

SÜLEYMANİYE (AA) - Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ndeki (IKBY) Yeni Nesil Hareketi, mevcut Erbil yönetimi düşürülünceye kadar hükümet karşıtı gösterilere devam edilmesi çağrısında bulundu.

Süleymeniye kent merkezli IKBY'nin zengin iş adamlarından Şasivar Abdulvahid öncülüğündeki Yeni Nesil Hareketi, bu sabah başlayan, kısa sürede kitlesel gösterilere dönüşen hükümet karşıtı protestolara devam edilmesi çağrısı yaptı.

Hareketten yapılan yazılı açıklamada, mevcut hükümet görevi bırakana kadar "gösterilerin yaygınlaştırılması ve sivil bir devrim gerçekleştirilmesi" talep edildi.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Yeni Nesil Hareketi, yasallığını ve meşruiyetini kaybeden hükümetin düşürülmesi için tüm vatandaşların cesur bir şekilde gösterilere katılması, taleplerini yüksek tutması ve bunu yaygınlaştırmasını istiyor."

"Referanduma Şimdi Hayır" kampanyasıyla adını duyuran Yeni Nesil Hareketi, 25 Eylül'de yapılan gayrimeşru referandum karşıtı eylemleri destekliyordu.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :