IKBY'de "bağımsızlık referandumu" tartışmaları

IKBY'de "bağımsızlık referandumu" tartışmaları

IKBY'de, bir grup siyasetçi ve medya mensubu, 25 Eylül'de yapılması planlanan referanduma karşı hayır kampanyası yürütecek

ERBİL (AA) - Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nde (IKBY) bir grup siyasetçi ve medya mensubunun, 25 Eylül'de yapılması planlanan "bağımsızlık referandumuna" karşı hayır kampanyası yürüteceği belirtildi.

Süleymaniye'den yayın yapan muhalif "NRT" kanalının Sahibi Şasivar Abdullah, katıldığı bir televizyon programında eylül ayında yapılması planlanan referandumun ertelenmemesi halinde Kürtler için çok kötü sonuçların doğabileceğini belirtti.

IKBY'de zengin bir iş adamı olarak da tanınan Abdullah, "Referandumun 25 Eylül'de hiçbir şekilde yapılmaması gerektiği kanaatindeyim. Siyasi parti liderleri eğer bunda ısrar ederlerse, Kürt halkının geleceğiyle büyük bir kumar oynamış olacaklar. Akıllı olan herkesin tarihinden dolayı referanduma karşı durması lazım." dedi.

"Önemli 5 siyasi partinin üst düzey sorumlularının da aralarında yer aldığı grupla kısa süre içinde referanduma hayır kampanyası başlatacağız" diyen Abdullah, bu grubun içinde önemli şahsiyetler, siyasiler ve vatandaşların bulunduğunu dile getirdi.

Abdullah, "Eğer referandum ertelenirse çok iyi bir iş yapacaklar. Biz de ertelenip daha sonra yapılacak referanduma destek vereceğiz." ifadelerini kullandı.

Irak Başbakanı Haydar el-İbadi de bugün düzenlediği haftalık basın toplantısında, IKBY'de yapılacak referandumun anayasaya aykırı olduğunu yineleyerek, çıkacak sonucu tanımayacaklarını bildirmişti.

IKBY Başkanı Mesut Barzani, 7 Haziran'da yaptığı açıklamada uzun süreden beri tartışılan bağımsızlık referandumunun 25 Eylül 2017'de yapılacağını duyurmuştu.





AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :