IKBY'de 5 aydan sonra ilk umre kafilesi yola çıktı

IKBY'de 5 aydan sonra ilk umre kafilesi yola çıktı

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ndeki (IKBY) Süleymaniye Uluslararası Havalimanı'ndan 5 aydan sonra umre yolcuları için ilk defa direkt yurt dışı uçak seferi yapıldı

SÜLEYMANİYE (AA) - Irak merkezi hükümetinin, Kürt Bölgesel Yönetimi'ndeki havalimanlarına uyguladığı yurt dışı uçak seferi yasağından 5 ay sonra ilk defa umreye gidecekler için doğrudan seferler başlatıldı.

Irak Başbakanı Haydar el-İbadi'nin geçen ay çıkardığı özel umre ve hac yolcularına ilişkin kararının ardından, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ndeki (IKBY) Süleymaniye Uluslararası Havalimanı'ndan ilk umre kafilesi Suudi Arabistan'a uçtu.

Süleymaniye Hac ve Umre Kurulu Başkanı Kadir Karadaği, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Bu gece, 158 umre yolcusu, Süleymaniye Uluslararası Havalimanı'ndan Suudi Arabistan'ın Cidde kentine aktarmasız bir şekilde uçtu." ifadelerini kullandı.

Karadaği, Süleymaniye'nin yanı sıra Erbil kentinden de yarın umreye gidecek bir kafilenin uçakla doğrudan Suudi Arabistan'a gideceği bilgisini verdi.

Umre ve hac yolcularının, Bağdat'ın yurt dışı uçak yasağına takılmayacağını dile getiren Karadaği, bundan sonra kutsal topraklara aktarmasız seferler yapılabileceğini söyledi.

Irak merkezi hükümeti, IKBY'nin 25 Eylül tarihinde gayrimeşru referandumu düzenlemesinden 4 gün sonra, Erbil ve Süleymaniye havalimanlarındaki yurt dışı uçak seferlerini yasaklama kararı almıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :