IKBY Başkanı Barzani, TBMM'de

IKBY Başkanı Barzani, TBMM'de

TBMM Başkanı Kahraman, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Barzani'yi kabul etti- Barzani, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminde Meclis'in hasar gören bölümlerini inceledi

TBMM (AA) - TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani'yi kabul etti.

Barzani, Başkanlık Makamı girişinde, TBMM Başkanı İsmail Kahraman tarafından karşılandı. Daha sonra makamda başlayan görüşme, görüntü alınmasının ardından, basına kapalı gerçekleşti.

Görüşmede, TBMM Başkanvekili Akif Hamzaçebi, TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Taha Özhan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu ve HDP Mardin Milletvekili Mithat Sancar da hazır bulundu.

Görüşmenin ardından, Barzani, Mehdi Eker eşliğinde, FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişiminde Meclis'in hasar gören bölümlerini gezdi. Barzani daha sonra Meclis'ten ayrıldı.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Eker, Barzani'nin, Türkiye ile dayanışma içerisinde bulunduğunu belirterek, geçmiş olsun dileklerini sunduğunu aktardı.

Bir gazetecinin, "FETÖ okulları gündeme geldi mi" sorusu üzerine Eker, "FETÖ okullarıyla ilgili gerekli çalışmayı en kısa zamanda yapacaklarını söyledi, Sayın Barzani. Bu konuda Türkiye'den gelecek her türlü teklifi değerlendireceklerini, iş birliği içerisinde olacaklarını, bu konuda çalışacaklarını beyan etti." diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :