IKBY Başkanı Barzani, Bağdat'ta

IKBY Başkanı Barzani, Bağdat'ta

Barzani:- "Erbil ile Bağdat arasındaki tüm sorunların çözümü için Bağdat'ta eskisine göre yeni bir hava hakim"- "Merkezi yönetimle petrol sorununu çözmek için yakında Erbil'den bir heyet Bağdat'ı ziyaret edecek. Başbakan Haydar el-İbadi'den konunun kapsay

BAĞDAT (AA) - Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesud Barzani, merkezi yönetimle petrol sorununu çözmek için yakında Erbil'den bir heyetin Bağdat'ı ziyaret edeceğini, tüm sorunların çözümü için başkent Bağdat'ta yeni bir havanın hakim olduğunu söyledi.

Barzani, Bağdat'ta görüştüğü Şii Ulusal Koalisyonu lideri Ammar el-Hekim ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Bağdat ile Erbil arasında güven sorunu olduğunu dile getiren Barzani, "Ancak Erbil ile Bağdat arasındaki tüm sorunların çözümü için Bağdat'ta eskisine göre yeni bir hava hakim." dedi.

IKBY'nin bağımsızlığıyla ilgili soruya Barzani, bağımsızlığın doğal hakları olduğunu ve bunun merkezi yönetimle anlaşmadan gerçekleşmeyeceği yanıtını verdi.

Musul'u DAEŞ'ten geri alma operasyonuyla ilgili merkezi yönetim Savunma Bakanlığı ile Peşmerge'nin ortak ve kapsayıcı askeri planından söz eden Barzani, kentin kurtarılmasından sonra yaşanabilecek sorunların çözümü için Bağdat ile koordinasyon içinde olacaklarını kaydetti.

IKBY Başkanı Barzani, "Merkezi yönetimle petrol sorununu çözmek için yakında Erbil'den bir heyet Bağdat'ı ziyaret edecek. Başbakan Haydar el-İbadi'den konunun kapsayıcı çözümü için olumlu yaklaşım gördüm." ifadelerini kullandı.

- Bağdat ile Erbil arasında koordinasyon

Hekim ise Barzani ile Musul operasyonunun önemi üzerinde durduklarını belirterek, Bağdat ve Erbil arasındaki askıya alınan sorunlara karşı kapsayıcı çözüm bulmak gerektiğini söyledi.

Musul'da yaşayan tüm renklerin korunması gerektiğine işaret eden Hekim, "Kentin kurtarılması için Bağdat ve Erbil yönetimleri arasında yüksek koordinasyon söz konusu." diye konuştu.

Bağdat'a gelen Başkan Barzani, Başbakan İbadi ve Cumhurbaşkanı Fuad Masum ile görüşmesinin ardından, Şii Ulusal Koalisyonu lideri Hekim ve bazı üyeleriyle bir araya geldi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :