IKBY Başbakanı Barzani, İranlı heyeti kabul etti

IKBY Başbakanı Barzani, İranlı heyeti kabul etti

IKBY Başbakanı Barzani, İranlı üst düzey bir heyeti Erbil'deki başbakanlık konutunda kabul etti

ERBİL (AA) - Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Neçirvan Barzani, İranlı üst düzey bir heyeti Erbil'deki başbakanlık konutunda kabul ettiği bildirildi.

Barzani'nin ofisinden yapılan yazılı açıklamada tarafların görüşme sırasında bölgedeki olayları ve özellikle İran-IKYB sınırları arasında meydana gelen son gelişmeleri ele aldıkları belirtildi.

Açıklamada, Barzani'nin misafir heyete son birkaç gündür sınır bölgelerindeki bombardımanlardan dolayı sivillerin yaralanmasından rahatsız olduğunu ve birçok insanın bu gelişmeden dolayı yaylaları terk edip, farklı bölgelere göç ettiğini söylediği kaydedildi.

Söz konusu açıklamada her iki tarafın tarihi ilişkilerin önemine vurgu yaptığı ve ilişkilerin korunmasının gerekliliği üzerinde hemfikir olduklarına yer verilerek, ileride meydana gelebilecek gelişmelerin önüne geçilmesi için bu tür görüşmelere devam edilmesinin altı çizildiği aktarıldı.

Barzani ile görüşen İranlı heyet hakkında herhangi bir açıklama yapılmazken, toplantıya IKBY İçişleri Bakanı Kerim Sincari, Hükümet Sözcüsü Sefin Dizayi ve Peşmerge Komutanı Cafer Şeyh Mustafa'nın katıldığı belirtildi.

İran Kürdistan Demokrat Partisi'ne (İKDP) bağlı Peşmerge güçleri 15 Haziran tarihinde İran'ın Batı Azerbaycan ve Kürdistan Eyaletler'indeki bölgelerde silahlı eylem faaliyetinde bulunmuştu.

Söz konusu çatışmaların yoğunlaşmasından sonra İran ordusu da IKBY'nin Erbil kentine bağlı Soran ilçesindeki dağlık sınır alanını obüs atışlarıyla bombalaması sonucunda 5 sivil yaralanmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :