İkb'nin İslam Ekonomisi Ödülünü Sudanlı İktisatçı Kazandı

İkb'nin İslam Ekonomisi Ödülünü Sudanlı İktisatçı Kazandı

Prof. Dr. Seif el-Din Ibrahim Tag el-Din, İngiltere’nin en iyi üniversitelerde İslam ekonomisinin tanınması için yaptığı katkılarından dolayı İKB'nin 2015 İslam Ekonomisi Ödülünü kazandı

İslam Kalkınma Bankasının 2015 İslam Ekonomisi Ödülünü Sudanlı Prof. Dr. Seif el-Din Ibrahim Tag el-Din kazandı.

İslam Kalkınma Bankasından yapılan açıklamada, Tag el-Din’in İslam Ekonomisinin gelişmesinde oynadığı önemli rolden dolayı söz konusu ödüle layık görüldüğü belirtildi. 

Açıklamada, Tag el-Din’in ingilizce olarak kaleme aldığı İslami Finansı anlatan “Maqasid Foundation of Market Economics” kitabı dünyanın birçok üniversitesinde ve akademik kuruluşlarda ders kitabı olarak okutulduğu ifade edildi.

Tag el-Din’in IKB ödülüne layık görülmesinin diğer sebepleri de hükümetlere ve İslami bankalara danışmanlık servisi vermesi ve İngiltere’nin en iyi üniversitelerde İslam ekonomisinin tanınması için katkıları olarak açıklandı.  

Yaklaşık 45 bin dolarlık ödülün İslam Kalkınma Bankasının 7-11 Haziran 2015 tarihlerinde Mozambik'in başkenti Maputo’da yapılacak 40. yıllık Guvernörler Kurulu Toplantısı’nda takdim edileceği kaydedildi. 

Kaynak:Haber Kaynağı