İİT'nin ilk "İyi Niyet Elçisi"

İİT'nin ilk "İyi Niyet Elçisi"

İslam İşbirliği Teşkilatı, "8 Mart Dünya Kadınlar Günü"nde Faslı Prenses Bint Hasan'ı "İyi Niyet Elçisi" olarak atadı

RİYAD (AA) - İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT), kadın ve çocuk hakları alanındaki çalışmalarıyla bilinen Faslı Prenses Lala Meryem bint Hasan'ı ilk "İyi Niyet Elçisi" olarak atadı.

İİT'den yapılan yazılı açıklamaya göre, İİT Genel Sekreteri Yusuf bin Ahmed el-Useymin, "8 Mart Dünya Kadınlar Günü" dolayısıyla Fas'ın Marakeş kentinde düzenlenen törende teşkilatın ilk "İyi Niyet Elçisi" olarak atanan Prenses Bint Hasan'a güven mektubunu teslim etti.

Useymin, İyi Niyet Elçisi Prenses Bint Hasan'ın, İİT ve üye ülkelerin kadın hakları konusunda belirlediği hedeflerin yanı sıra evlilik ve aile kurumunu korumaya yönelik alanlarda katkı sağlayacağını belirtti.

Bint Hasan'ın birçok çevrede saygı ve takdir gören bir şahsiyet olduğunu hatırlatan Useymin, çeşitli sosyal alanlardaki çabalarından dolayı İyi Niyet Elçisi seçilen Faslı Prenses'in, çocukların refahının yanı sıra kadın ve aileyle ilgili konularda geniş vizyona sahip olduğuna dikkati çekti.

Fas Kralı 6. Muhammed'in kardeşi olan 56 yaşındaki Prenses Lala Meryem bint Hasan, kadın ve çocuk haklarına yakından ilgisi ve bu alanlardaki çalışmalarıyla tanınıyor. Prenses Bint Hasan, daha önce Fas Çocuk Hakları Ulusal Gözlemevi'ne de başkanlık yapmıştı.

Özbekistan'da 2016'da düzenlenen İİT 43. Dışişleri Bakanları Konseyi Toplantısı'nda evlilik ve aile kurumları ile küçük yaştaki kız çocuklarının evliliğiyle mücadele konusunda bir İyi Niyet Elçisi'nin atanması yönünde karar alınmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :