İİT'nin Afganistan konulu toplantısına 105 İslam âlimi katılacak

İİT'nin Afganistan konulu toplantısına 105 İslam âlimi katılacak

İSTANBUL (AA) - İslam İşbirliği Teşkilatı'nın (İİT), Suudi Arabistan'da düzenleyeceği "Afganistan" konulu uluslararası toplantıya İslam dünyasından...

İSTANBUL (AA) - İslam İşbirliği Teşkilatı'nın (İİT), Suudi Arabistan'da düzenleyeceği "Afganistan" konulu uluslararası toplantıya İslam dünyasından 105 din adamının katılacağı bildirildi.

İİT Genel Sekreteri Yusuf bin Ahmed el-Useymin, yaptığı açıklamada, yarın başlayacak "Afganistan'da barış ve istikrar" konulu uluslararası toplantıya Afganistan, Suudi Arabistan, Pakistan, Endonezya, Mısır, Sudan, Fas gibi birçok ülkeden 105 İslam âliminin katılacağını ifade etti.

Useymin, toplantının, "İslam öğretilerinin terörist gruplarca yapılan hatalı yorumlarını çürütmek, yürüttükleri eylem ve propagandaların gayrimeşru olduğunu göstermek ve barışçıl uzlaşıya elverişli bir ortam oluşturmak" amacıyla düzenleneceği bilgisini verdi.

İİT Genel Sekreteri Useymin ayrıca, toplantıda Afganistan'ı ulusal uzlaşı sürecine götürecek ve İslam öğretileriyle çelişen şiddet ve terör eylemlerinin önünü kesecek nitelikte kararlar alınması temennisinde bulundu.

İki gün sürmesi planlanan toplantıya Cidde ve Mekke kentleri ev sahipliği yapacak.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :