İİT üyesi ülkelerin yardım kuruluşları İstanbul'da toplanacak

İİT üyesi ülkelerin yardım kuruluşları İstanbul'da toplanacak

İSTANBUL (AA) - "İslam İşbirliği Teşkilatı Üyesi Ülkeler Kızılay ve Kızılhaç Dernekleri İşbirliği Ağı Konferansı" İstanbul’da yapılacak.Türk...

İSTANBUL (AA) - "İslam İşbirliği Teşkilatı Üyesi Ülkeler Kızılay ve Kızılhaç Dernekleri İşbirliği Ağı Konferansı" İstanbul’da yapılacak.

Türk Kızılayından yapılan yazılı açıklamada, "İslam İşbirliği Teşkilatı Üyesi Ülkeler Kızılay ve Kızılhaç Dernekleri İşbirliği Ağı"nın kurulmasına yönelik son hazırlık toplantısının önceki gün Cidde’de gerçekleştirildiği belirtildi.

Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık'ın toplantıda İslam İşbirliği Teşkilatı'na üye ülkelerdeki insani durumla ilgili bir sunum yaptığı ifade edilen açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul’da nisan ayında düzenlenen İslam Zirvesi Konferansında, insani krizlerle mücadele edebilmek için İİT’ye üye ülkelerin kızılayları arasında bir insani yardım ağı kurulması yönünde yaptığı çağrıya değinildi.

Kınık, İslam İşbirliği Teşkilatı Üyesi Ülkeler Kızılay ve Kızılhaç Dernekleri İşbirliği Ağı Konferansı’nın İİT ve İslam Kalkınma Bankasının desteğiyle 2017 yılının başında İstanbul’da yapılacağını duyurdu.

Katılımcıların da İİT’ye üye ülkeler arasında kurulması yönünde harekete geçme teklifine tam destek verecekleri belirtilen açıklamada, "Katılımcılar, İstanbul’da düzenlenecek bir sonraki konferansın planlanmasını kolaylaştırma amacıyla ajanda ve lojistik destek konusunda ulusal derneklere gerekli yardımı sağlayacak bir sekretarya kurulmasında mutabık kaldı." ifadelerine yer veridi.

Açıklamada, İİT ve Türkiye Kızılay Derneğinin ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya, İİT, İslam Kalkınma Bankası, Uluslararası Kızılhaç ve Kızılay Federasyonu (IFRC), Uluslararası Kızılhaç Komitesi (ICRC), Türkiye Kızılay Derneği, Uluslararası Hilal İslam Komitesi (UHİK) ve Arap Kızılay ve Kızılhaç Dernekleri Organizasyonu (ARCO) temsilcileri ile İİT Türkiye Temsilcisi, Büyükelçi (İnsani Yardım için ASG) Hesham Youssef, Büyükelçi Salih Mutlu Şen, Uluslararası Kızıl Haç ve Kızılay Ulusal Dernekleri Federasyonu'ndan Dr. Jemilah Mahmood, Uluslararası Kızılhaç Komitesi'nden Frank Rauchenstein, Arap Kızılayı ve Kızıl Haç Örgütü’nden (ARCO) Dr. Salih El Suhaibani, Uluslararası İslam Hilal Komitesi (ICIC) Büyükelçisi Ali Buhedma ve İslam Kalkınma Bankası'ndan Dr. Sayed Aqa'ın katıldığı bildirildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :