İİT Genel Sekreteri Medeni Özbekistan'da

İİT Genel Sekreteri Medeni Özbekistan'da

Medeni, Özbekistan Dışişleri Bakanı Abdulaziz Kamilov ile görüştü

TAŞKENT (AA) – İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Genel Sekreteri İyad Emin Medeni, 43. Dışişleri Bakanları Konseyi'ne katılmak üzere geldiği Özbekistan'da Dışişleri Bakanı Abdulaziz Kamilov ile görüştü.

Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, görüşmede teşkilatın dönem başkanı Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te yarın başlayacak İİT 43. Dışişleri Bakanları Konseyi ile ilgili meselelerin ele alındığı ve toplantının gündemine ilişkin fikir alışverişinde bulunulduğu belirtildi.

Taşkent'te 18-19 Ekim'de düzenlenecek 43. Dışişleri Bakanları Konseyi'ne teşkilata üye ülkelerin dışişleri bakanlarının yanı sıra İİT Genel Sekreteri Medeni, İslam Kalkınma Bankası Başkanı Bandar Al Hajjar, ABD, Fransa, İtalya, İngiltere ve İsviçre'nin teşkilat nezdindeki özel temsilcileri, BM, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT), Arap Birliği, Asya'da İşbirliği ve Güven Arttırıcı Önlemler Konferansı, Ekonomik İşbirliği Örgütü gibi uluslararası kuruluşların yetkililerinin de katılması bekleniyor.

Özbekistan'ın Geçici Cumhurbaşkanı Şavkat Mirziyoyev'in de katılacağı toplantıda, üye ülkeler arasında diyaloğun geliştirilmesi, barış ve istikrarın temin edilmesine yönelik ortak tedbirlerin alınması, terör, radikal hareketlerle ortak mücadelenin yanı sıra siyasi, ekonomik, bilimsel-teknolojik, kültürel ve eğitim alanlardaki işbirliğinin arttırılması gibi konuların ele alınması öngörülüyor.

Toplantıda katılımcıların, Taşkent Deklarasyonu'nu imzalaması planlanıyor.

Özbekistan, 1969 yılında kurulan ve 57 ülkeyi bir araya getiren İİT'ye 2008'de katılmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :