İİT Dışişleri Bakanları Özbekistan'da toplanacak

İİT Dışişleri Bakanları Özbekistan'da toplanacak

TAŞKENT (AA) - İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Dışişleri Bakanları Konseyi 43. Toplantısı'nın, 18-19 Ekim'de Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te...

TAŞKENT (AA) - İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Dışişleri Bakanları Konseyi 43. Toplantısı'nın, 18-19 Ekim'de Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te yapılacağı bildirildi.

Özbekistan Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Dışişleri Bakanı Abdulaziz Kamilov'un dün Cidde'de düzenlenen İİT Üst Düzey Yetkililer Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, teşkilatın dışişleri bakanları konseyi 43. toplantısının 18-19 Ekim'de Taşkent'te yapılacağını duyurduğu kaydedildi.

Açıklamaya göre Kamilov, Özbekistan'ın İİT Dışişleri Bakanları Konseyi dönem başkanlığında, "eğitim, bilim, barış ve kalkınma yolunda" sloganının benimseneceğini ifade ederek, teşkilatın, Müslüman ülkelerin etkili ve yetkili forumu olarak güçlendirilmesine önem verileceğini aktardı.

Kamilov, bu dönemde teşkilatın kültürel ve insani potansiyelinin güçlendirilmesinin, üyelerin entelektüel, bilimsel, teknik ve teknolojik potansiyellerinin geliştirilmesinin ve pekiştirilmesinin önemine vurgu yapılacağını belirterek, İslam kültürünün eşsiz mirasına sahip Özbekistan'ın İslam dünyasına ve medeniyete değerli katkılarının incelenmesi ve yaygınlaştırılması için çalışacaklarını kaydetti.

Abdulaziz Kamilov, konuşmasında İmam Buhari, İmam Tirmizi, Biruni, El Harezmi ve İmam Maturidi gibi dünyaca ünlü Müslüman düşünürlerin Özbekistan topraklarında yetiştiğini de ifade etti.

Özbekistan, 1996 yılında İİT'ye üye oldu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :