İİT Dışişleri Bakanları Konseyi 44. Toplantısı

İİT Dışişleri Bakanları Konseyi 44. Toplantısı

Fildişi Sahili Devlet Başkanı Vattara:- "Bugün binlerce genç, Sahra ve Akdeniz'i geçmek uğruna korkunç şekilde can veriyor"- "Fildişi Sahili ve diğer ülkelerde yaşanan bu sorunlara çözüm bulmazsak gençler çeşitli tehditlerle karşı karşıya kalacak"

ABIDJAN (AA) - Fildişi Sahili Devlet Başkanı Alassane Vattara, yasa dışı göçün önüne geçmek için gençlerin sorunlarıyla yakından ilgilenilmesi gerektiğini ifade etti.

Fildişi Sahili'nin Abidjan kentinde düzenlenen İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Dışişleri Bakanları Konseyi 44. Toplantısı'nda konuşan Vattara, "Gençler konusunda karşılaştığımız en önemli iki sorun eğitim ve istihdamdır. Bugün binlerce genç, Sahra ve Akdeniz'i geçmek uğruna korkunç şekilde can veriyor. Bu ülke ve yönetimlerimiz adına çok büyük bir utanç. Fildişi Sahili ve diğer ülkelerde yaşanan bu sorunlara çözüm bulmazsak gençler çeşitli tehditlerle karşı karşıya kalacak. Bu da ülkelerimize ciddi zararlar verecektir." ifadelerini kullandı.

Gençlerin karşılaştığı sorunların barışın tesisine engel ve ülkelerin istikrarına tehdit olduğunu işaret eden Vattara, İİT'nin bu yönde kalıcı çözümler üretme arayışına girmesi gerektiğini kaydetti.

Terörle mücadele ve Filistin sorununa da değinen Vattara, "Halklarımıza dayanışma gücünü kazandırarak kalkınma ve iyileştirmeye yönelik adımlar atarak terörizme karşı savaşmalıyız. Filistin konusuna gelince, sorunun çıkmaza girmesi üzücü. Ancak en iyi çözümün yan yana olan iki ülkenin barış içinde yaşamaya devam etmesi." değerlendirmesinde bulundu.

Ülkede dün başlayan İİT Dışişleri Bakanları Konseyi 44. Toplantısı'nın bugün sona ermesi bekleniyor.

Fas'ın başkenti Rabat'ta 25 Eylül 1969'da düzenlenen bir toplantı kapsamında oluşturulan İTT, 4 ayrı kıtada yer alan 57 üyeyle Birleşmiş Milletler'den sonra en büyük ikinci hükümetler arası örgüt unvanına sahip.

"Müslüman toplumunun sesi" olarak nitelendirilen İİT, uluslararası barışı ve çeşitli halklar arasındaki uyumu gözeterek Müslüman toplumunun haklarını savunmaya çalışıyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :