İİT 43. Dışişleri Bakanları Konseyi Toplantısı

İİT 43. Dışişleri Bakanları Konseyi Toplantısı

Bakan Çavuşoğlu KKTC, Özbekistan ve Maldivler dışişleri bakanlarıyla ayrı ayrı görüştü

TAŞKENT (AA) - Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC), Özbekistan ve Maldivler dışişleri bakanlarıyla ayrı ayrı bir araya geldi.

İİT 43. Dışişleri Bakanları Konseyi toplantısı vesilesiyle Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te bulunan Çavuşoğlu, toplantıya katılan üye ülke temsilcilerinden bazılarıyla ikili görüşmeler yaptı.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, bu kapsamda KKTC Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu ile ikili görüşme yapan Çavuşoğlu, mevkidaşıyla Kıbrıs'taki son gelişmeleri ve müzakere sürecini değerlendirdi.

Maldivler Dışişleri Bakanı Muhammed Asim ile de bir araya gelen Çavuşoğlu, Asim ile iki ülke arasındaki işbirliğini güçlendirmek için atılabilecek adımları ele aldı.

İİT 43. Dışişleri Bakanları Konseyi toplantısının ev sahibi Özbekistan'ın Dışişleri Bakanı Abdülaziz Kamilov ile de ikili görüşme yapan Çavuşoğlu, Kamilov'a Özbekistan Cumhurbaşkanı İslam Kerimov'un vefatından dolayı başsağlığı dileklerini iletti. Görüşmede, iki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi yönünde fikir alışverişinde bulunuldu.

Çavuşoğlu ayrıca, Pakistan Dışişleri Bakan Yardımcısı Tarık Fatemi ve İslam Kalkınma Bankası Başkanı Bandar Hajjar ile de ayrı ayrı bir araya geldi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :