İİT 4. Çalışma Bakanları Toplantısı

İİT 4. Çalışma Bakanları Toplantısı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sarıeroğlu, Suudi Arabistanlı mevkidaşı ile bir araya geldi

CİDDE (AA) - İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) 4. Çalışma Bakanları Toplantısı'na katılmak üzere Suudi Arabistan'da bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, Suudi Arabistanlı mevkidaşı Ali bin Nasır El-Gafis ile bir araya geldi.

Bakan Sarıeroğlu, Gafis ile Cidde'de gerçekleştirdiği görüşmede, Türkiye ile Suudi Arabistan arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi konusunda birçok fırsat bulunduğunu belirtti.

Görüşme öncesinde heyetler arasında yapılan teknik toplantının faydalı geçtiğine dair bilgi aldığını söyleyen Sarıeroğlu, teknik olarak ele alınan konuları artık eyleme geçirmeye hazır olduklarını ifade etti.

Türkiye'nin önemli bir genç ve yetenekli nüfusa sahip olduğunu, bunlara yönelik mesleki eğitim alanında öneme değer bir potansiyelin olduğunu vurgulayan Sarıeroğlu, bunu Suudi Arabistan ile paylaşmak ve genç nüfusun mobilizasyonunu sağlamaya yönelik adımlar atmayı teklif ettiğini aktardı.

Ayrıca, kan plazmasının depolanması konusunda Türkiye'de ciddi bir altyapı olduğunu ve bu konuda Suudi Arabistan'dan teknik düzeyde bir talep geldiğini belirten Bakan Sarıeroğlu, bu konuda görüşmeye hazır olduklarını kaydetti.

Bunun üzerine Suudi Arabistan Çalışma ve Sosyal Kalkınma Bakanı Gafis de Türkiye'deki bu konuyla ilgilenen bakanlığın belirlenmesinin ardından teknik uzman ekipleri belirleme aşamasına geçilebileceğini dile getirerek, kendileri açısından bir sıkıntı olmadığını belirtti.

Gafis ayrıca, Türkiye'nin toplantıya katılmasıyla İİT'ye ciddi bir değer kazandırdığının altını çizdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :