İhvan'ın tutuklu eski lideri Akif'in vefatı

İhvan'ın tutuklu eski lideri Akif'in vefatı

Tunus Nahda Hareketi ile Fas'taki Tevhid ve Islah Hareketi, Akif için taziye mesajı yayımladı

TUNUS/RABAT (AA) - Tunus Nahda Hareketi ile Fas ana muhalefet partisi Adalet ve Kalkınma Partisine (AKP) bağlı Tevhid ve Islah Hareketi, eski Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) Rehberlik Konseyi Başkanı Muhammed Mehdi Akif için taziye mesajı yayımladı.

Nahda Hareketi Partisi Şura Komitesi tarafından yapılan yazılı açıklamada, Akif'in, Müslümanların haklarını ve Filistin davasını savunan Mısır'ın önde gelen reform figürlerinden biri olduğuna dikkat çekildi.

Açıklamada, "Yaşlılığına ve hastalığına rağmen Akif'in hapiste vefat etmesi, uzlaşı ve birlikte yaşama gibi değerlere olan ihtiyacımızın önemini gösteriyor. Özellikle de bölgenin karşı karşıya olduğu tehdit ve tehlikeler karşısında iç cephelerde daha çok birliğe ihtiyacımız var." denildi.

Tevhid ve Islah Hareketi Başkanı Abdurrahim eş-Şeyhi de yayımladığı taziye mesajında, "Müslümanlar, Şeyh Muhammed Mehdi Akif'in vefat etmesiyle büyük davetçilerinden birini kaybetmiş oldu. Kendisinin Allah katında şehit olarak kabul olunmasını diliyoruz." ifadelerini kullandı.

İhvan'ın eski lideri Akif'in sağlık durumunun kötüleşmesinin ardından, tutulduğu hapishaneden Kasr el-Ayni Hastanesine nakledildiği ve önceki gün burada hayatını kaybettiği bildirilmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :