İhvan Yüksek İdare Komitesi Başkanı Abdurrahman'ın gözaltına alınması

İhvan Yüksek İdare Komitesi Başkanı Abdurrahman'ın gözaltına alınması

İhvan'ın sözcüsü Fehmi:- "Abdurrahman ile beraberinde gözaltına alınan İhvan mensuplarının hayatından Mısır makamları sorumludur"

KAHİRE (AA) - Müslüman Kardeşler Teşkilatının (İhvan) sözcüsü Talat Fehmi, gözaltına alındığı açıklanan İhvan Yüksek İdare Komitesi Başkanı Muhammed Abdurrahman ve beraberindeki kişilerin hayatından Mısır makamlarının sorumlu olduğunu söyledi.

Fehmi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Abdurrahman ve bazı üst düzey İhvan yetkililerinin gözaltına alınmasını "kaçırılma" şeklinde nitelendirdi.

"Abdurrahman ile beraberinde gözaltına alınan İhvan mensuplarının hayatından Mısır makamları sorumludur." diyen Fehmi, bu tür gözaltıların kendilerini özgürlük yolunda ilerlemekten alıkoyamayacağını vurguladı.

Fehmi, darbe makamlarının ülke yönetimindeki başarısızlığını örtbas etmek için özgür insanları hedef aldığını sözlerine ekledi.

Komite Başkanı Abdurrahman'ın aralarında bulunduğu 6 İhvan mensubunun Mısır güvenlik güçleri tarafından dün sabah gözaltına alındığı belirtilmişti.

Mısır İçişleri Bakanlığından henüz konuya ilişkin bir açıklama yapılmadı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :