İhtiyarlar Taburu sinema filminin çekimleri tamamlandı

İhtiyarlar Taburu sinema filminin çekimleri tamamlandı

Son gece final sahnelerinin çekimlerinde AK Parti Konya Milletvekili Av. Ahmet Sorgun da film setindeydi.

Uluslararası birçok festivalden kısa film ve belgesel dalında ödüller alan Yönetmen Fatih Sezgin’in Senaryosunu kendi yazdığı ve yönettiği “İHTİYARLAR TABURU” sinema filminin çekimleri tamamlandı. Konya ve Ilgın dolaylarında çekimleri gerçekleştirilen “İhtiyarlar Taburu” sinema filminin gerçek hayattan alınarak senaryolaştırıldığı filmin konusu; 5 Kore gazisinin Kore’de verdikleri kahramanca mücadeleyi yaşlılıklarında da yaşamak arzusuyla Suriye’deki iç savaşa son vermek için çıktıkları yolculuğu anlatıyor.

AHMET SORGUN FİLM SETİNDE

AK Parti Konya milletvekili Av. Ahmet Sorgun çekimlerin son gününde film setini ziyaret ederek yönetmen ve oyuncularla sohbet etti. Sanatın toplumu olumlu yönde etkilemesi gerektiğini ifade eden Sorgun; bu tür kültürel ve sanatsal çalışmaların her zaman destekçisi olduklarını söyledi.

Senarist Yönetmen Fatih Sezgin konuşmasında,  “Sinema Genel Müdürlüğü ve Konya'daki birçok sivil toplum kuruluşunun desteğiyle yapılan ortak bir çalışma. Anadolu bakış açısını sinema bakış açısına uyarlamak istedik. İnşallah bunda da başarılı olduğumuzu sanıyorum” dedi.  İlk uzun metraj konulu sinema filmi olan Senarist Yönetmen Fatih Sezgin, on beş yıllık hâyâlinin gerçekleştiğini ifade ederek bir ay boyunca ekip ruhuyla uyum içerisinde çalışan tüm ekibe tek tek teşekkür etti. Filmin galasının da Ocak 2020’de Konya’da Selçuk Üniversitesinin ev sahipliğinde gerçekleştirileceğini ve katılacakları festivallerden de ödüller beklediklerini söyledi. Oyuncular Turgay Tanülkü, Yılmaz Şerif, Haluk Çalışır, Fuat Onan ve Saffet Yurtsever ile kamera arkası tüm ekip toplu hatıra fotoğrafı çekildi.

ihtiyarlar-taburu-sinema--(6).jpg