İhsan Kayseri, kitaplarını Akyürek’e hediye etti

İhsan Kayseri, kitaplarını Akyürek’e hediye etti

Gazeteci Yazar İhsan Kayseri “Asitane’nin Son Dervişi Mehmet Sıtkı Dede” adlı kitabını Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’e takdim etti

Mehmet dede’nin hayatını ve kendisiyle ilgili yazı şiir ve belgeleri bir kitapta topladığını belirten Gazeteci Yazar İhsan Kayseri şu bilgileri verdi:

“Mehmet dede 1874 yılında Ankara’da dünyaya geldi. 10 Ekim 1957 yılında da Konya Asitanedeki hücresinde vefat etti. Kabri Üçler Mezarlığındadır. Asitane’nin son dervişinin hayatını “Asitanenin Son Dervişi Mehmet Dede” kitabımızda anlattık. Asitane’ye hizmetlerini,  el yazısıyla notlarını, bir takım belgelerikitabımızda geleceğe taşımayı amaçladık.

Vefatından sonra, Hz. Mevlana’nın soyundan gelen gazeteci Refii Cevat Ulunay, Nezihe Araz, Mehmet Önder, Asarı Antika Müze Müdür Yardımcısı Necati Elgin, Postnişin Mustafa Holat’ın Mehmet dede ile ilgili görüş ve düşüncelerinden başka, Feyzi Halıcı, Edip Ali Bakı, Kemal Edip Kürkçüoğlu, Muhittin C. Duru, Ahmet Hamdi Gürağaç, İsmail Desteli,  şiirleriyle Mehmet Dedeyi ebedileştirmişlerdir. Neyzen Halil Can’da Mehmet Dede ile ilgili yazılar yazmışlardır.”

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’te böyle bir eserin yayınlanmasından duyduğu memnuniyeti ifade ederek “Bu değerleri geleceğe aktarmamız adına yapılan çalışmalardan memnuniyet duyuyoruz. Gelecek nesillerin Mehmet Dede gibi zatları tanıması, bilmesi için yapılan bu çalışmayı takdir etmek gerekir. Gazeteci Yazar İhsan Kayseri’ye emeği  ve eseri için teşekkür ederiz” dedi.

Gazeteci Yazar İhsan Kayseri’nin daha önce Atatürk ve Konya, Türk Medeniyeti’nin Dinamiği Ahilik, Mehmet Muhlis Koner, Avukat Yazar M. Özgen Küçükkoner’in Hayatı ve Hatıraları, Konyalı bir Gazeteci Mehmet Gazel, Duayen Siyasetçi Haydar Koyuncu, Konyalı Duayen Öğretmen Hüseyin Köroğlu, Konyalı Arif ve Etik bir Hoca Arif Etik, Konya’nın Gül Babası Avukat M. Ali Apalı, Konyalı Hattat Hafız Mehmet Sakaoğlu adlı eserleri yayınlanmıştı. Asitane’nin Son Dervişi Mehmet Dede kitabı ile, Kayseri’nin yayınlanan eser sayısı 11 oldu.