İHRACATIN PARLAYANLARI - Dünyanın döneri Türkiye'den

İHRACATIN PARLAYANLARI - Dünyanın döneri Türkiye'den

Bereket Döner Üst Yöneticisi Emek:- "13 ülkeye ihracat yapar konuma geldik. Hedefimiz ilerleyen dönemde 20 ülkeye ihracat yapmak"- "Ambalaj, paketleme ve hijyen makineleri, besi çiftliği ve farklı ticari yatırımlar olmak üzere 10 milyon liranın üzerinde b

İSTANBUL (AA) - ALİ ATAR - Ticari faaliyetlerine İstanbul Beyoğlu'nda küçük bir işletme olarak başlayan ve bugün 120 şubeye ulaşan Bereket Döner, Türk dönerini 13 ülkeye ihraç ediyor.

AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Bereket Döner Üst Yöneticisi Muhammet Nezif Emek, 1988'de Beyoğlu'nda küçük bir işletmede hizmet vermeye başlayan Bereket Döner'in, ilk başta "Türkiye’nin dönercisi" olmayı hedeflediğini söyledi.

Yurt dışına açılma sürecinde ise birçok veriyi incelediklerini anlatan Emek, ihracat yaptıkları ülkeleri belirlerken, ticaret anlaşmalarından et fiyatları ve rekabet koşullarına kadar her unsuru göz önünde bulundurduklarını ifade etti.

Emek, "2014 yılında yurt dışına açılarak ilk ihracatımızı gerçekleştirdik. Bugün Gana, Bahreyn, Katar, Kuveyt, Birleşik Arap Emirlikleri, Ürdün, Kosova, Irak, Afganistan, Ekvator Ginesi, Umman, Suudi Arabistan ve Tunus olmak üzere toplam 13 ülkeye ihracat yapar konuma geldik. Hedefimiz ilerleyen dönemde 20 ülkeye ihracat yapmak." diye konuştu.

İhracat ve markalaşma yatırımlarıyla hedeflerine ulaşma yolunda güçlü şekilde ilerlediklerini dile getiren Emek, "2018 yılında ihracatımızın ciro payının yüzde 10 olması temel hedefimiz. Bu oranlar emeklerimizin karşılığını bir nebze de olsa almış olacağımızın ispatı niteliği taşıyacaktır." ifadesini kullandı.

- Afganistan'daki Türk askerine döner

Emek, gıda firması olarak yurt dışında en iyi yaptıkları işin, Afganistan'da görev yapan Türk askerlerinin dönerini tedarik etmek olduğunu söyledi.

"Vatanından uzakta Afganistan’da görev yapan kahraman Türk askerine leziz dönerimizi sunuyor olmak bizim için çok özel ve mutluluk kaynağı." diyen Emek, bunun yanı sıra yıllardır ifade edilen ve daha çok kıyma döneri tanımlayan döner ismini, "Türk döneri" olarak dünyaya duyurma çalışmalarının da bir diğer gurur duydukları proje olduğunu bildirdi.

- "İnovasyon ve Ar-Ge vazgeçilmezimiz"

Türkiye'de iş yapmakla yurt dışında iş yapmak arasındaki farklara değinen Emek, yurt dışında et sektöründe iş yapacakların, ülkeler arası mevzuat farklılıklarına dikkat etmeleri gerektiği uyarısında bulundu.

Yurt dışına açılmak isteyen şirketlerin öncelikle şartların ve rekabet süreçlerinin zorlukları nedeniyle iyi hazırlık yapmış olmaları gerektiğini vurgulayan Emek, "Bir markayı hayata kazandırmak başlı başına büyük bir iş iken, bu markayı yurt dışına açmak yahut bir dünya markası haline dönüştürebilmek özel bir gayret ve vizyon gerektirmektedir. Bu nedenle bu yola çıkarken her şeyi doğru kurgulayıp bu yolda sabırlı ve istikrarlı olmak en önemli unsurdur. Diğer yandan bilmediğimiz ülkelerde başarılı olmak için doğru iş ortağı, doğru pazar araştırması ve doğru yasal altyapı büyük önem arz etmektedir. Her şeyden önemlisi girilen pazarlara yeterince zaman ayırmak, başarının olmazsa olmaz ön şartıdır." dedi.

Bu sene de yatırımlara hız kesmeden devam edeceklerini belirten Emek, "Ambalaj, paketleme ve hijyen makineleri, besi çiftliği ve farklı ticari yatırımlar olmak üzere 10 milyon liranın üzerinden bir yatırım harcamasıyla bu yılı kapatacağız. İnovasyon ve Ar-Ge vazgeçilmezimiz. Üretim kapasitemiz, ürün kalitemiz ve imkanlarımızın gelişmesi, dışa bağımlılığımızın azalarak ilk elden ham madde temini ile ürün üretimini imkanlı kılabilmek adına yeni yatırımımız besi çiftliğimizi hayata geçirmiş bulunmaktayız. Gelecek dönemlerde yatırım ve kapasite artırımıyla yatırımlarımızı artırarak devam ettireceğiz." diye konuştu.

Emek, dönerin geleneksel bir lezzet olması ve hazır yemek olarak çok tercih edilmesi sebebiyle her öğün tüketilebileceğini dile getirerek, Türk sanat ve siyaset camiasının birçok mensubuna da ticari hayatlarının başlangıç noktası olan Beyoğlu'ndaki işletmelerinde döner servis ettiklerini aktardı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :